Published On: Pon, ruj 9th, 2019

Hrvatski zastupnici u Skupštini Tuzlanske županije podnose prigovor povrede vitalnog nacionalnog interesa

Klub zastupnika Hrvata u Skupštini Tuzlanske županije održao je danas sjednicu na kojoj je jednoglasno donesena Odluka o podnošenju prigovora povrede vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog konstitutivnog naroda.

Naime, 20.7.2019. godine izabrana je Vlada Tuzlanske županije koja po svojoj etničkoj strukturi ne odgovara strukturi stanovništva prema popisu iz 1991. godine, koji se uzima kao referentna u Ustavu Tuzlanske županije za formiranje izvršne vlasti Županije, javlja BHRT.

Aktualna Vlada Tuzlanske županije nema niti jednog ministra iz reda hrvatskog konstitutivnog naroda, te iz ovakvog činjeničnog stanja i proizlazi Odluka Kluba zastupnika Hrvata u Skupštini Tuzlanske županije.

Navedena Odluka je, u skladu s Poslovnikom Skupštine Tuzlanske županije, dostavljena predsjedniku Skupštine Tuzlanske županije na dalje postupanje, a Klub zastupnika Hrvata u Skupštini Tuzlanske županije ovom prilikom poziva sve županije u Federaciji Bosne i Hercegovine da ispoštuju princip zastupljenosti konstitutivnih naroda u organima vlasti, navode iz Službe Skupštine.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare