Published On: Pon, srp 12th, 2021

HRVATSKI PREDSJEDNIK U VITEZU: Tišina i sućut na mjestu gdje su Komšćevi suborci ubili osmero viteške djece

Podsjetimo, u eksploziji minobacačkog projektila 10. lipnja 1993. godine kojeg je vojska Željka Komšća ispalila  samo nekoliko metara od klupe na kojoj je bilo 14-ero hrvatske djece u igri, na licu mjesta poginulo je petero. Troje je podleglo ranama u improviziranoj bolnici u Novoj Biloj. Ostalih šestero djece je ranjeno. Najmlađa žrtva Augustina Grebenar imala je devet godina, a najstarija Sanja Garić navršila je 18 godina, prenosi portal Centralna.ba.

 

Dodatna kontroverza kod viteške kalvarije  je i ta da su se i bošnjaka i hrvatska djeca, bez obzira na ludilo starijih, u svakom  objavljenom primirju igrala zajedno na tom istom mjestu. Taj dan to nije bilo tako tvrde mještani, što dodatno odgađa pomirenje i dijalog stanovništva, na koje je pozvao Milanoviću svojoj komunikaciji s okupljenima.

 

Ovo su imena i prezimena poginule djece:

Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.). Augustina Grebenar je preminula kao najmlađa žrtva napada, sa svojih navršenih devet godina.

Foto: Centralna.ba

Do danas nitko nije odgovarao za ovaj počinjeni zločin na malodobnom djecom.

Nakon Viteza, Zoran Milanović će danas u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru te održati predavanje na tom sveučilištu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, najavili su iz Milanovićeva Ureda u odgovoru na upit HMS-a.

Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Zadnjeg dana posjete, u utorak, 13. srpnja, Zoran Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije. Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek-djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjeta Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom Vlade.

AUGUSTINA OPROSTI NAM I drugi put, da se rodiš u nekom boljem, hrabrijem i ponosnijem narodu

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x