Published On: Ned, pro 27th, 2020

HRVATSKI ODGOVOR: Pelješki most bi trebao biti gotov u studenom 2021. godine

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u utorak da bi Pelješki most trebao biti gotov u studenome 2021. godine te da je zbog novog soja koronavirusa obustava letova prema Velikoj Britaniji produžena do 31. prosinca.

“Usprkos koronavirusu svi radovi na velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj nisu usporeni, nisu zaustavljeni i u tom smislu i ovo što se događa na najvećem infrastrukturnom projektu, a to je gradnja Pelješkog mosta, koji uključuje 30 kilometara gradnje pristupnih cesta, nije samo most faza projekta, ide jako dobro. Most bi trebao biti gotov negdje u studenome 2021. godine”, rekao je ministar Butković u Dnevniku HTV-a.

Butković je rekao da su do sada došla tri broda čelične rasponske konstrukcije i one se montiraju te da trebaju doći još dva broda.

Što se tiče pristupnih cesta, kaže da je tunel od 2,5 kilometara probijen prošli tjedan, 74 dana prije roka. Istaknuo je da je to peti tunel po duljini u Hrvatskoj.

“Tako da, evo, to ide sve skupa dobro. Ono što očekujemo da će most biti gotov do kraja 2021.”, rekao je Butković. Napomenuo je da je tu naravno i procedura dobivanja dozvola i pristupne ceste, pa bi sve skupa, po njihovoj procjeni, trebalo biti gotovo do početka turističke sezone 2022. godine.

HINA

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>