Published On: Pon, srp. 9th, 2018

NIŠTA S LOŠIM IGRAČIMA: Evo zašto Zlatko Dalić nikada ne bi pristao na koaliciju s HSP-om

Kod gospodina Dalića primjetili smo nešto što se zove Hrvatski odgovor. Samurajsku borbu njegovog tima neumornih.

Primjetili smo to i kod HNS-a BIH, samo to je kod HNS-a to tek parola koju je izmislio neki P.R. ekspert. Prazna parola. U suštini 4 godine smo gledali hrvatsko puzanje. Proces pretvaranja hrvatskog odgovora u bršljan politiku.  Kmek za kmekom. Jecaj za jecajem. Nakon kanonade udaraca koji su stizali.

Kod Zlatka Dalića Hrvatski odgovor je faktični način djelovanja. On na svaki udarac odgovori, igra smireno i mudro, sve je podređeno uspjehu, nema nedodirljivih. Tko se folira ide kući. Jer dobio je zadatak od naroda. Zadatak se mora ispuniti. Hrvatski odgovor je odgovor. Nije parola.

Cilj opravdava sredstva. Zlatko Dalić je velikodušan radniku i nije dobrostiv ljenčini, ne zavidi ali kažnjava, nije nepristojan ali traži svoje, nije razdražljiv no pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, no u sve ne vjeruje, svemu se nada, no  sve ne  podnosi. Dakle jedan jako objektivan i racionalan čovjek. Sprema brzinom svjetlosti kući one koji unose nemir i štete reprezentaciji.

Kako bi Zlatko Dalić postrojio hrvatsku reprezentaciju u BIH?

Kao prvo g. Daliću nikad ne bi palo na pamet vratiti HSP u život a iz HNS-a rastjerati ljude koji bi mogli pomoći.

Evo i zašto:

HSP BIH je stranka koja nosi breme ustaštva. Ustaše su seronje. Nepismene seronje. Hrpa budaletina koja u uljuđenim društvima ne bi smjela imati pravo građanstva. Ustaše su izdavale ovaj narod kad god su mogle. I 1941, i 1991 i 2010 i opet će. Oni su prodavali našu zemlju 40-ih, zatvarali naše lidere (Maček), oni su radili paravojske 90ih, oni su osnovali Dretelj, oni su 2010-e izdali ovaj narod.

1991-e godine HSP BIH je u Ljubuškom proglasio NDH. Zlatko Dalić to zna. Ustaše  nikad nisu povukle taj proglas.  Što će reći da za njih NDH još postoji. A Zlatko Dalić ne voli Ustaše. On nije bio HOS. On je bio HVO.

HSPeji su 2010-e  ušli u Platformu. I Hrvati u BIH su ih otpisali. Otpisao ih je i Zlatko. I ne oprašta im.

Poslije toga HSP postoji samo na papiru.

Zlatko Dalić zna da koaliranje sa HSP BIH znači da više ne možeš Sarajevu govoriti kako je zločesto jer ti nameće nelegitimne predstavnike. Kako ćeš to govoriti ako sjediš s HSP-om, koji ne samo da je nametnuo nelegitimne nego je pune 4 godine progonio HVO. I pokrenuo kaznene progone nad njima. To su čak i javno najavili.

Zlatko Dalić zna da proeuropski put i HSP nemaju nikakve veze s mozgom. Kad bi mu Ćane došao s pričom HSP i Europa Zlatko Dalić bi mu opalio šamarčinu.

Dalić zna da je HSP meko tkivo Hrvata u BIH. Ahilova peta. Stoga bi Zlatko Dalić Ćanu Primorca ne spremio na klupu, nego ga uopće ne bi poveo u Rusiju. Na Ćaninu molbu da bude konobar reprezentacije Dalić bi rekao “aj bolan razguli”

Zlatko Dalić u prve postave za parlament BIH i parlament FBIH sigurno ne bi postavio ljude koji 4 godine uče kako se ispravno sjedi u fotelji.  Zašto? Zato što Dalić zna da su Hrvati mala nacija u BIH te da je selektivnost i kadrovska politika izvrsnosti ključ svega.

Napravio bi testiranje psihičkih i fizičkih sposobnosti kandidata, potom bi ih podvrgnuo testovima, potom bi samo najbolji opstali. Potom bi oni predstavljali nacionalnu reprezentaciju Hrvata u BH parlamentima i na svim drugim mjestima više politike. Ne bi im uvjetovao pripadnost stranci. Jedini uvjet bio bi da su ljudi, da dobro igraju, i da ne smiju izdati.

Svima njima zabranio bi seks tijekom obavljanja javne dužnosti A ne da svako malo izbija neka seks afera il kruže priče o ucjenama ovog il onog ministra. Kondicija je važna. Kao i imidž grupe.

Zlatko Dalić sigurno ne bi držao u timu neprijateljski raspoložene igrače prema Hrvatima u BIH. Poput Zubaka, Čambera, Perkovića.

Na pitanje Zlatku Daliću što je išao o državnom trošku u Rusiju Zlatko Dalić bi kazao – nije vaša stvar, moj narod me plaća.

Na optužbe Zlatku Daliću da je pomakao rijeku, ili da je oteo čovjeka, mučio zatvorenike,  Zlatko Dalić bi kazao – ne kakite, otpilite s propagandom.

Ukratko, Zlatko Dalić je faca.

HNS BIH nisu face.

Nisu ni Hrvati u BIH nisu face.  Oni su nogometna nacija.

Jako studiozno ovih dana analiziraju koja će biti strategija Zlatka Dalića s Englezima. I jako ih zaboli neka stvar, tko će im biti grobari iduće 4 godine.

Pri tome ne mislimo na beogradske grobare.

Postoji šansa da Hrvati u BIH također postanu svjetski prvaci u nogometu.  No ne postoji nikakva šansa da Hrvati u BIH izbore svoju ravnopravnost s ovakvom nacionalnom postavom.

Zašto?

Zato što ih za tu ravnopravnost boli neka stvar. Ne pokazuju bilo kakav oblik suvislog političkog života. Puštaju da im suci krivo sude, da im Inzko udara crvene, da ih Bakir udara u jaja u šesnaestercu, dopuštaju loše špiceve, krila i bekove. Dopuštaju da im se najbolji igrači sele iz zemlje. Naprosto nisu u stanju pojmiti da je politička borba također vrsta nogometa. Naučili su živjeti kao skupljači loptica. Skupljači loptica kojima ne smeta pozicija skupljača loptica ne idu na svjetsko prvenstvo. Niti u svojoj zemlji dobijaju ravnopravnost. Skupljači loptica ostaju skupljači loptica.

Ovaj tekst nije kritika političara. Političari su ti koje mi biramo i oni su mi.

Ovaj tekst govori o nama.

Mi smo narod koji ima bolje političare nego što ih zaslužuje. Narod iz kladionica. Narod puzavaca. I tako nam je kako nam točno treba bit.

Impresioniranost Dalićevom doktrinom je stoga nešto što treba pozdraviti. Možda Hrvati u BIH nakon svjetskog shvate, da Daliće trebaju tražiti i u politici.

A možda i ne shvate. No kada bi samo 10% fokusa koji nogometna nacija, Hrvati u BIH, imaju na nogomet, imali i na politiku u BIH, umjesto što se drogiraju Bujicama i ostalim crtićima za djecu, Hrvati u BIH bili bi nepobjedivi.

Dalić je to pokazao. I Rimac je to pokazao. Livno nam šalje snažnu poruku. Upravo to Livno koje neprijatelj želi isprazniti.

Jesmo li mi išta u stanju shvatiti? Ili ćemo dopustiti da nas lošiji od nas, naš mnogobrojniji, no nesposobniji neprijatelj, dobije u produžecima? Sada kada imamo sve na svojoj strani. I penal, i suce, i taktiku?

Poskok.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer