Published On: Pon, srp 1st, 2019

Hrvatski novinari osuđuju ”stavljanje pod nadzor i praćenje medija u BiH”

Predsjedništvo Društva hrvatskih novinara (DHN) u BiH održalo je sjednicu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na kojoj je bilo riječi o dosadašnjim i planiranim aktivnostima tog društva, kao i o položaju medija u BiH.

Na dnevnom redu sjednice bio je pregled dosadašnjih aktivnosti Društva s posebnim osvrtom na njegovu prezentaciju u javnosti, završetak svih pravnih akata, izrada mrežne stranice, Kodeksa časti društva, članstvo u međunarodnim i europskim federacijama novinara, te ostvarenje suradnje sa strukovnim udrugama na području BiH.

Kako je predočeno na sjednici, Društvo je do sada sudjelovalo u organizaciji tri konferencije, a planira, zajedno s ostalim udrugama iz BiH, potaknuti i niz okruglih stolova i rasprava na teme položaja medija, prava novinara i slično.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva dana je potpora početku emitiranja televizijskog programa Televizije Herceg Bosne i čestitke kolegama koji su dio ovog velikog i važnog projekta, priopćeno je iz DHN-a u BiH.

“Predsjedništvo DHN-a najoštrije osuđuje stavljanje pod nadzor pojedinih medija u BiH i takvu vrstu pritiska na novinarske slobode i medijske kuće od strane Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). DHN potiče sve medije da istraju u rješavanju ovog pitanja koje ugrožava njihov rad i slobodu javne riječi”, stoji u priopćenju.

Na sjednici je najavljeno i zasjedanje Skupštine Društva hrvatskih novinara u BiH, koja bi, kako je istaknuto, trebala biti upriličena početkom jeseni, prenosi bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare