Published On: Čet, stu 18th, 2021

Hrvatski logoraši u BiH: Džaferović je licemjer koji negira zločin

HRVATSKA udruga logoraša u Bosni i Hercegovini licemjernim je ocijenila sudjelovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u četvrtak u Koloni sjećanja u Vukovaru, iako je samo dan ranije negirao zločine koje je bošnjačka Armija BiH počinila nad tamošnjim Hrvatima.

“Džaferović je imao drskosti otići u Vukovar samo dan nakon što je negirao zločine bošnjačke Armije BiH nad Hrvatima Bosne i Hercegovine. Kao članovi Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH najoštrije osuđujemo licemjernu i zlu izjavu prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića”, priopćeno je iz Udruge hrvatskih logoraša u BiH.

Džaferović bio u Vukovaru

Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici. Večer ranije povodom obilježavanja osnivanja 4. Korpusa Armije BiH u Jablanici kazao kako iza te vojske nisu ostale grobnice ni logori.

“Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori”, rekao je Džaferović. Samo stotinjak metara od mjesta ceremonije u Jablanici tijekom rata za Hrvate u BiH postojao je logor Muzej narodne revolucije u kojemu je bilo zatočeno oko 600 Hrvata, za što postoje i dvije presude Suda BiH.

“Uprljao je ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mjesto”

Hrvatski logoraši iz BiH naveli su kako je odlaskom u Vukovar bošnjački član BiH Predsjedništva “uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mjesto”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga hrvatskih logoraša u BiH ističe kako je bošnjačka Armija BiH za vrijeme rata uspostavila 331 logor i zatočenički centar za Hrvate na području Bosne i Hercegovine. Kroz te logore prošlo je 14.500 Hrvata. Hrvati su u njima zlostavljani na iznimno okrutan način, naveli su.

Posebno istaknuli žrtvu Bugojna

Posebno su istaknuli žrtvu Bugojna, srednjobosanskog gradića u kojemu su proljetos ukopani posmrtni ostaci četiri Hrvata, iz skupine od 21 najvišeg političkog i vojnog dužnosnika, koji su najprije bili zatočeni u logore, a zatim ubijeni na lokaciji izvan grada.

Po podacima hrvatske strane, u Bugojnu je pet crkava bilo devastirano tijekom rata, a pojedine potpuno uništene od Armije BiH. Tri župna ureda su potpuno spaljena. Svi spomenici su bili uništeni, a katolička groblja devastirana. Sva sela gdje su živjeli Hrvati su bila potpuno spaljena.

index.hr

guest
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
djuro
djuro
10 dana prije

Odakle hrvatskih logoraša, u čijim su logorima oni bili

Džafer
Džafer
Odgovori   djuro
10 dana prije

Ispeci pa reci.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Džafer
10 dana prije

Zagrebe skini se nama Hrvatima u BiH sa ku-rca.

Ivan
Ivan
Odgovori   Anonimac
10 dana prije

Ogadili ste mi veceru majku li vam svima u Zagrebu i Vukovaru jEbem. Stric mi je poginuo pred Vukovarom. Hraaak pljuuuu piZda li vam materina izdajnicka svima u HR..

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Ivan
10 dana prije

Stric je poginuo nisi ti , šta ti cviliš

Ivan
Ivan
Odgovori   Anonimac
10 dana prije

Ogadili ste mi veceru majku li vam svima u Zagrebu i Vukovaru jeeebem. Stric mi je poginuo pred Vukovarom. Hraaak pljuuuu piiiizda li vam materina izdajnicka svima u HR.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Ivan
10 dana prije

Covicu je-bem li ti sisu majcinu koju si dojio.

Zenga
Zenga
Odgovori   Ivan
10 dana prije

Jeste. I zašto je poginuo? Za plenkija upm…

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Anonimac
10 dana prije

maarš bahlinće

Zenga
Zenga
Odgovori   djuro
10 dana prije

U dedinim. Dede fikusa logori.

Brcak 215
Brcak 215
10 dana prije

Gospodin Dzaferovic je samo ganjao hrabre bojovnike

eagle
eagle
10 dana prije

uzp-kme kme kme

GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
10 dana prije

OVAJ ISILOVAC JE DOVODI MUDZAHEDINE DA SJEKIRAMA ODSIJECAJU GLAVE SRPSKIM I HRVATSKIM ZAROBLJENICIMA. STO JE 15 PUTA VECI ZLOCIN OD SREBRENICE GDJE JE STRIJELJANO 1200-1300 ZLIKOVACA KOJI SU 4 GODINE OKO SREBRENICE I U SREBRENICI POBILI 3300 CIVILA I BORACA.

Zenga
Zenga
10 dana prije

E vala I mi seremo s tim Vukovarom. Dobili smo ga. Naš je opet I točka.
Zbog tih nekih qvazi obljetnicu vidi kakve gluposti radimo.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Zenga
10 dana prije

Dobili smo ga a za uzvrat je Tuđman “prodao” Posavinu

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Anonimac
10 dana prije

Tukneš na munjenike munđe