Published On: Pet, ruj 17th, 2021

HRVATSKI KONZULAT U SUBOTICI “Šaranje latiničnog natpisa u Vojvodini je vandalski čin”

Veleposlanik Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević i generalni konzul RH u Subotici Velimir Pleša osudili su danas incident u kojem je prebojan latinični naziv vojvođanskog mjesta Sonta, većinski naseljenog Hrvatima.

“Ovakav vandalski čin ne pridonosi očuvanju društvene i etničke tolerancije koja obilježava Vojvodinu i Sontu. Tu toleranciju jedna mala grupica ljudi želi u svakoj prigodi narušiti”, navodi se u priopćenju Generalnog konzulata RH proslijeđenom dopisništvu Hine u Beogradu.

“Štetan i u potpunosti nepotreban čin”

U priopćenju se osuđuje “štetan i u potpunosti nepotreban čin” izveden na ulazu u naselje Sonta.

“Naročito smo zabrinuti jer se to događa u mjestu, u općini Apatin, gdje prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011. ima više od 50 posto žitelja koji su Hrvati”, istaknuto je u priopćenju diplomatskog predstavništva RH u Subotici./HMS/

Što radi Hidajet Biščević u Srbiji? S tamošnjim Hrvatima ne priča, morat će dati odgovore Pantovčaku

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Sejdo pijandura
Sejdo pijandura
1 mjesec prije

Hm, a razbijanje čekićem zvanične table na državnom objektu nije vandalizam tj. nije problem. Preciznije, kad neko razbija čekićem tablu pred policijom i kamerama i nije neka frka, a kada neko pod okriljem noći šara po saobraćajnim znakovima je problem. Konzule (Sejdo K.), malo širine, molim.

Gledam i čudim se
Gledam i čudim se
1 mjesec prije

Šta li je zgriješio hrvatski puk u Vojvodini da tebe dobije za konzula matične zamlje. To je nešto izgleda po onoj narodnoj: “stići će te kletva i u 9. koljenu”.

Ule od bule
Ule od bule
1 mjesec prije

Tinjajući građanski rat na teritoriji istočnih susjeda Hrvatske i BiH:Međunacionalne napetosti između Beograda i Novog Pazara na štetu Novog Sada, kao i slični sukobi između Valjeva i Kraljeva na teritoriju Loznice mogu svakog trena da se intenzivnije razbuktaju: https://radiosarajevo.ba/multimedia/video/okrsaj-u-susjedstvu-potukli-se-eko-cetnici-i-new-age-cetnici/429857

Super
Super
1 mjesec prije
Odgovori   Ule od bule

Građanski rat među tariguzistima (državljanima takozvane srbije) na njihovoj sopstvenoj teritoriji bi bila velika obrambeno-bezbjedonosna olakšica za Bugarsku, Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku, BiH, CrnoGoru, Kosovo, Makedoniju, ali i ostale zemlje panevropskog interesnog prostora.