Published On: Sri, lip 23rd, 2021

Hrvatski i srpski ministri odbacili Cikotićev nezakoniti pokušaj nametanja članova Odbora za žalbe policijskih službenika

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH odbačen je pokušaj nezakonitog nametanja sastava Odbora za žalbe policijskih službenika koji je pripremio ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Ministri iz reda hrvatskog i srpskog naroda odbili su dati suglasnost i prijeporna Odluka o imenovanju članova Odbora za žalbe policijskih službenika vraćena je na doradu, čime je potvrđeno ranije pisanje Hrvatskog Medijskog Servisa.

Podsjećamo, u ponedjeljak je HMS objavio da Cikotić drastično krši zakonske odredbe i samovlasno vrši selekciju pristiglih prijedloga ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu Darka Ćuluma i prijedloga ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića, tako da eliminira kandidate odnosno policijske službenike srpske i hrvatske nacionalnosti koji su mu dostavljeni na prosljeđivanje Vijeću ministara BiH.

Također, objavili smo da je Cikotić, prekoračivši svoje službene ovlasti, u cilju ovladavanja izravno Odborom za žalbe policijskih službenika a neizravno Graničnom policijom i SIPA-om, uz obilato kršenje zakona eliminirao one kandidate za koje je znao da jednostavno ne mogu potpasti pod njegov političko-nacionalni utjecaj.

U sljedećem tekstu koji smo objavili jučer pisali smo i o tome kako ministar sigurnosti BiH od državnih policijskih agencija nastoji napraviti sultanat te da on ne preže ni od činjenja kaznenog djela koje bi se moglo okarakterizirati kao trgovanje utjecajem u cilju ovladavanja Odborom za žalbe policijskih službenika koje.

Objavili smo i pismo koje je ravnatelj Granične policije BiH, Zoran Galić, uputio ministru Cikotiću te predsjedatelju Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji i njegovom zamjeniku Vjekoslavu Bevandi iz kojeg je i više nego razvidno da Cikotić pokušava prekoračiti svoje ovlasti i zakonske odrede te iz Odbora za žalbe policijskih službenika izbaciti glavne inspektore SIPA-e i Granične policije BiH, Ljubišu Pandurevića i Svevlada Hoffmanna.

Cikotić se, kako vidimo, oglušio na Galićevo pismo, ali, kako smo i najavili u prvom tekstu objavljenom na ovu temu u ponedjeljak, neslaganje s postupcima ministra sigurnosti BiH na sjednici Vijeća ministara iskazali su ministri iz reda hrvatskog i srpskog naroda tako da je ova “Selmina rukotvorina” završila tamo gdje joj je i mjesto – u košu za smeće./B. G./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x