Published On: Sri, lis 10th, 2018

Hrvatski grb ‘otklizao’ i otkrio druga Tita iznad školske ploče

DRUŠTVENIM mrežama i forumima cijeli dan se širi fotografija nastala u jednoj hrvatskoj učionici. Iako nitko ne zna gdje je i kada fotka snimljena, svi se zabavljaju prizorom na kojem je iz okvira ispao hrvatski grb, a ispod njega je izvirio Josip Broz Tito.

Na Facebook profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom pločom nekad bila uokvirena fotografija Josipa Broza Tita koji je zamijenjen hrvatskim grbom. Hrvatski grb je, međutim, otklizao iz okvira i ostavio napola otkriveno lice druga Tita.

– Prejako, skoro kao kad su prije oko 10 godina prodavačice u onoj trgovini nekoj kod Čarlija zabunom objesile jugoslavensku zastavu umjesto hrvatske. Zaostala im negdje u dubinama skladišta – stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik navodi: ‘Ovo je poruka s više instance, nebesko prosvjetljenje’.

Kako piše Šibenik.in, sve je podsjetilo na nadavni prizor kada je Banksyjeva ‘djevojčica sa balonom’ u trakama počela izlaziti iz okvira tijekom aukcije u kući Sotheby’s.

Mnogi su hrvatsku verziju nazvali “Brozky”.

Podsjetimo, taj najpoznatiji grafiti umjetnik u okvir svoje slike davnih je godina ugradio rezač papira kako bi je mogao uništiti u slučaju ako ikad bude ponuđena na aukciji, a to je i učinio čim je prodana za čak 860 tisuća funti. Nedugo nakon tog poteza, snimku je objavio na svom Instagram profilu odakle se munjevito proširila medijima.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare