Published On: Ned, sij 9th, 2022

Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili paprenu kaznu: “Iznos je nevjerojatan”

Hrvatski granični policajci izrekli su pozamašnu kaznu stanovniku Salzburga (48) koji je prilikom ulaska u EU u automobilu imao domaći sir.

Muškarac albanskih korijena bio je u posjetu obitelji za novogodišnje blagdane, a vraćao se u Austriju u ponedjeljak, 3. siječnja. Jedan od rođaka dao mu je 15 kilograma domaćeg ovčjeg sira da ponese sa sobom.

Prilikom provjere na srpsko-hrvatskoj granici hrvatski su granični službenici primijetili sir te mu naplatili kaznu koja ga je šokirala, piše Fenix magazin.

“Gospoda s carine su mi rekli da trebam platiti protuvrijednost od oko 996 eura, inače neću dobiti natrag putovnicu”, rekao je 48-godišnjak.

Naime, prijevoz mesa i mliječnih proizvoda kao privatnoj osobi je strogo zabranjeno prenositi preko granice. Muškarac je zbog toga mora ostaviti sir te platiti izrečenu kaznu.

“Kazna je u redu, ali iznos je nevjerojatan. Nemojte napraviti istu grešku kao ja, ne nosite meso i sir sa sobom”, poručuje 48-godišnjak.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
16 dana prije

Ovdje fali jedna stvar, nije kazna napisana zbog sira, nego zato sto sir nije prijavljen na granici. U svakom slucaju nebi ga mogao prenjeti, ali da ga je prijavio nebi ga kaznili.

Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
16 dana prije

Dobro je dok švercuju sir i sudžuk 🙁 – samo neka ne švercaju heroin, bombe i Kalaše 🙁 …

Šteta što Šiptarija ne graniči sa USA 🙁 – velika šteta …

Supersrbo
Supersrbo

Onda bi bila druga priča iz Amerike.Voljeli bi ih kao meksikance.