Published On: Uto, lip. 5th, 2018

Hrvatski dres iz 1998. proglašen drugim najljepšim u povijesti svjetskih prvenstava

ENGLESKI list Daily Mail objavio je ljestvicu deset najboljih dresova u povijesti Svjetskih prvenstava.

Na desetom mjestu je dres argentinske reprezentacije iz 1978. godine u kojem su Maradona i društvo osvojili prvi naslov svjetskih prvaka. Bio je to prvi argentinski dres s grbom saveza, a brojeve na leđima dijelili su abecednim redom.

Na devetom mjestu je gostujuća garnitura SAD-a iz 1994. godine, a na osmom engleski dres sa SP-a 1982. godine. Slijedi Nizozemska iz 1974., pa Njemačka iz 1994. godine, a peti dres po izboru engleskog lista je onaj “divlji” koji je 1998. nosio Meksiko.

Na četvrtom mjestu je dres Perua iz 1970. godine s prepoznatljivom dijagonalnom linijom na prsima, a na trećem brazilski dres iz 1970. godine u kojem su Pele, Jairzinho i ostali u finalu SP-a poderali Italiju 4:1. Drugim najljepšim dresom proglašen je hrvatski sa SP-a 1998. godine.

“Kao što dres Perua nezamisliv bez dijagonalne linije, tako je hrvatski dres bez šahovnice. Mogu se truditi još godinama, ali Hrvati nikad neće napraviti ljepši dres od onoga iz 1998. godine kad im je tako malo nedostajalo da uđu u finale. Dres u kojem je Šuker bio najbolji strijelac imao je stiliziranu šahovnicu preko dvije trećine majice. I danas izgleda moderno i pitamo se zašto su ga Hrvati uopće mijenjali”, pitaju se novinari.

 

Za najljepši dres u povijesti SP-a odabrali su onaj u kojem je Zapadna Njemačka 1990. godine osvojila titulu u Italiji, prenosi Index.hr

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer