Kosača, odnosno Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, večeras je svijetlio u bojama francuske zastave, piše zagrebački Direktno. Znak je to potpore borbi protiv terorizma. Mostar, Hercegovina. 💙🤍❤️ #PrayForNice #PrayForFrance #TousUnisContreLeTerrorisme pic.twitter.com/BO5kIw1iWT — Hrvati Bosne i Hercegovine (@hrvatiBH) October 30, 2020 Francuska je najavila žestoku borbu protiv terorizma nakon jučerašnjih terorističkih napada. Predsjednik Macron se […]

" />
Published On: Pet, lis 30th, 2020

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača u Mostaru u bojama Francuske kao znak borbe protiv terorizma

Kosača, odnosno Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, večeras je svijetlio u bojama francuske zastave, piše zagrebački Direktno.

Znak je to potpore borbi protiv terorizma.

Francuska je najavila žestoku borbu protiv terorizma nakon jučerašnjih terorističkih napada.

Predsjednik Macron se dramatično obratio naciji najavivši očuvanje francuskih vrijednosti slobodarskog življenja.

Govoreći na mjestu terorističkog napada, francuski čelnik je rekao da je Francuska napadnuta “zbog svojih vrijednosti, težnji prema slobodi i mogućnosti da na svom tlu ima vjerske slobode”.

Zvjerstva u Francuskoj su uslijedila nakon što je satirični časopis Charlie Hebdo ismijavao muslimanskog proroka Muhameda, a ovo je samo jedan u nizu napada u toj zemlji koji su krenuli nakon razmjene oštrih riječi turskog čelnika Erdogana i Emmanuela Macrona.

 

Macron je najavio da će poslati dodatne tisuće vojnika na ulicu da štite mjesta poput školi i crkvi.

Iza mostarske akcije osvjetljenja HDHS Kosača stoji neformalna skupina hrvatskih aktivista iz BiH.