Published On: Čet, kol 12th, 2021

Hrvatska u kolovozu ostvarila 93% rezultata iz rekordne 2019.

Hrvatska turistička zajednica objavila je da je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019. godine.

“Da su trendovi turističkog prometa u špici ovogodišnje sezone odlični, pokazuju i podaci sustava eVisitor prema kojima je u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj ostvareno oko 1.6 milijuna dolazaka te oko 12 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast 20 posto u dolascima i 29 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. godine to je 80 posto rezultata u dolascima i 93 posto u noćenjima!” objavio je HTZ.

“Iznimno dobri trendovi turističkog prometa iz srpnja nastavljeni su i tijekom kolovoza, u kojem smo praktički izjednačili rezultat postignut u kolovozu rekordne 2019. godine! Svi dosadašnji rezultati posljedica su vrlo dobre pripreme i provedbe sezone cjelokupnog turističkog sektora i mjera vlade, ali i činjenice da je naša zemlja najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza, pa i rujna, su također vrlo dobre”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši da je za daljnje tijekove ključno održavanje povoljne epidemiološke slike, pridržavanje svi propisanih epidemioloških mjera i preporuka, kao što je procjepljivanje stanovništva u što većem broju.

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 8 milijuna dolazaka i 49 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 46 posto u dolascima i 37 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine to je 60 posto rezultata u dolascima i 70 posto u noćenjima, piše Index.

U Hrvatskoj i dalje na dnevnoj bazi boravi više od milijun turista, od kojih je oko 920 tisuća inozemnih. Trenutno najviše turista boravi u Istri, na Kvarneru, u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a, gledajući po nacionalnosti, najviše je Nijemaca i domaćih turista, a zatim slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.

U Hrvatskoj je prije dva dana, dakle već u kolovozu, premašen ukupan broj turista iz 2020. godine, što je također potvrda odlične pripreme i provedbe sezone. Podsjećamo, hrvatski je turizam rekordne 2019. godine ostvario više od 20 milijuna dolazaka i gotovo 109 milijuna noćenja te oko 12 milijardi eura prihoda, a udio turizma u hrvatskom BDP-u iznosio je oko 20 posto./HMS/

guest
nije obvezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x