Published On: Sub, lip 5th, 2021

Hrvatska nam šalje 30 tisuća doza cjepiva, pola ide za SKB Mostar

U Bosnu i Hercegovinu večeras bi trebala stići nova donacija cjepiva krotiv koronavirusa, potvrđeno je za N1. Radi se o 30.000 doza cjepiva AstraZaneca. Republika Hrvatska odlučila je u procesu imunizacije pomoći BiH, Crnoj Gori i Kosovu.

Iz Ministarstva zdravstva Hrvatske za N1 je istaknuto kako je vlada ove zemlje 6. svibnja donijela Odluku o upućivanju humanitarne pomoći BiH, Crnoj Gori i Kosovu. Pomoć se ogleda u donaciji cjepiva protiv bolesti COVID-19.

“Donacija ukupno sadrži 50.000 doza cjepivaprotiv bolesti COVID-19. Od čega je 30.000 doza namijenjeno za BiH putem Ministarstva civilnih poslova BiH”, navedeno je.

Financijska sredstva osigurana su u Državnom proračunu RH za 2021. godinu. I projekcijama za 2022. i 2021.

Dana 2. lipnja temeljem trostranog sporazuma između RH, BiH i kompanije AstraZeneca od 17. svibnja 2021. i bilateralnog sporazuma o donaciji od 21. cvibnja između Vlade RH i Vijeća ministara BiH, ministar zdravstva RH je potpisao obrazac o dozama koje se doniraju iz kojeg proizlazi.

• 15.000 doza je namijenjeno za Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Ostalih 15.000 doza za odgovarajuće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

• Raspored isporuke je od 4. do 7. lipnja

• Nikakve troškove vezane uz isporuke ne snosi primatelj

• Igle i šprice nisu uključene u donaciju, navedeno je iz Ministarstva zdravstva Hrvatske za N1./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x