Published On: Čet, tra 29th, 2021

Hrvatska među osam zemalja u koje cijepljeni mogu ući bez karantene

Brojne europske turističke zajednice rade punom parom na pripremi ljetne sezone koja će drugi put zaredom biti pod znakom pandemije koronavirusa. Hrvatska je trenutno jedna od osam zemalja u Europi, u koje osobe cijepljene s obje doze cjepiva protiv koronavirusa mogu ući u zemlju bez obavezne karantene, a negdje i bez testa na koronavirus.

Uskoro će cijepljeni protiv koronavirusa moći bez problema putovati u 20 zemalja. Trenutno je unutar Europske unije putovanje cijepljenih bez ograničenja moguće u Hrvatsku, Sloveniju, Poljsku, Grčku, Estoniju, Litvu i Rumunjsku, a od 10. svibnja će se ovim zemljama pridružiti i Cipar.

Cijepljene osobe, koje žele putovati u Grčku bez karantene, mogu to učiniti najranije dva tjedna nakon druge doze, u Rumunjskoj nakon deset dana, a u Poljskoj nema roka. U Sloveniji cijepljeni ne moraju ići u dvotjednu karantenu, ako prikažu dokaz o negativnom testu na koronavirus. Na Cipru potpuno cijepljene osobe također nemaju rok od druge doze cjepiva, ali moraju prikazati negativan test ne stariji od 72 sata.

Ljetovanje bez PCR testa za cijepljenje turiste će od 23. svibnja biti moguće u Izraelu, od 1. srpnja na Tajlandu, a isto tako i u Ekvadoru i Barbadosu. Ova lista bi se do ljeta mogla proširiti do 20 zemalja.

kroativ.at