Published On: Sri, kol 22nd, 2018

Hrvatska izručila BiH Hasana Ružnića, osumnjičenog za ratne zločine

Hasan Ružnić, koji je osumnjičen za zločine protiv čovječnosti nad žrtvama srpske nacionalnosti u akciji “Sana 95” tijekom 1995. godine, danas je predan Sudskoj policiji BiH na granici BiH i Hrvatske, nakon čega je transportiran u Sarajevo, gdje će ga ispitati postupajući tužitelj.

Osumnjičeni je na osnovu međunarodne potjernice, raspisane na zahtjev Tužiteljstva BiH, lišen slobode na području Hrvatske 29. srpnja ove godine, nakon čega je izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine.

U Posebnom odjelu za ratne zločine Tužiteljstva BiH vodi se istraga protiv navedenog osumnjičenog koji se tereti da je u svojstvu pripadnika Vojne policije 5. korpusa tzv, Armije RBiH počinio zločin protiv čovječnosti nad žrtvama srpske nacionalnosti u Bosanskom Petrovcu 15. rujna 1995. godine.

“Na navedenoj lokaciji je strijeljano i ubijeno najmanje 40 žrtava srpske nacionalnosti, civila kao i vojnika koji su se prethodno predali, a osumnjičeniose tereti da je osobno sudjelovao u strijeljanjima i pojedinačnim ubojstvima preživjelih.

“Navedeni osumnjičeni je jedan od ukupno 17 osumnjičenih u predmetu Atif Dudaković i drugi, a njegovim izručenjem su svi osumnjičeni dostupni pravosuđu BiH”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajući tužitelj će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, prenosi Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare