Published On: Ned, ruj 22nd, 2019

HRVATSKA Doktor medicine pljačkao bankomate

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja provaljivanja u bankomate, PU primorsko-goranska priopćila je da je pronađen veći dio ukradenog novca. Za provale u bankomate osumnjičena su dvojica muškaraca u dobi od 54 i 50 godina. Kako doznaje Novi list, riječ je o M.K. (54) i Đ.Z. (50) za kojim policija i dalje traga. Prema službenim informacijama, M.K. je nezaposleni doktor medicine.

Dvojicu muškaraca se tereti da su u utorak oko 4 sata na Kantridi u Rijeci uništili bankomat Erste banke. Istražitelji su otkrili da su pljačkaši bankomat ”napali” tako što su kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev pomoću koje su unutrašnjost bankomata napunili plinovitom eksplozivnom smjesom.

Smjesu su potom aktivirali koristeći iskru iz dva elektrovodiča umetnuta u bankomat. Nakon detonacije, koja je oštetila i ulaz u obližnju trgovinu, pljačkaši su sa sobom odnijeli ukupno 958.100 kuna.

Ovaj se pljačkaški dvojac sumnjiči i za još jednu pljačku bankomata koja se dogodila u Kraljevici sredinom ožujka ove godine. Tada su opljačkali bankomat Privredne banke Zagreb kada su korištenjem prepaid Mastercard kartice otvorili metalna vratašca za isplatu novca.

Kroz otvor za novac su ugurali plastičnu cijev i elekričnu žicu. Pustili su plin i aktivirali uređaj za inicijaciju iskre, pa je došlo do eksplozije koja je raznijela bankomat. Iz njega su ukrali metalnu kasetu s oko 200.000 kuna.

Osim novca, krali su i automobile. Sumnjiči ih se da su na području rijeke ukrali dva automobila i kasnije ih koristili za pljačkanje bankomata. Policija sumnja da su jedan automobil ukrali i večer prije posljednje pljačke na Kantridi. Riječ je o 28 godina starom Fiatu Unu koji su, nakon što su ga koristili, vratili na isto mjesto odakle su ga i ukrali. Još jedan Fiat uno ukrali su i u ožujku, uoči pljačke u Kraljevici.

Neslužbeno se doznaje da je dvojac otkriven nakon dulje policijske istrage, a policiji je u rasvjetljavanju slučaja pomogao – komadić plastike. Naime, istraga je pokazala da je, 11 dana prije demoliranja bankomata na Kantridi, u Zagrebu korištena bankovna kartica identična onoj koja je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici. Ispostavilo se i da je ista kartica korištena i u pljački na bankomatu PBZ-a koji je eksplodirao 7. travnja u Svetoj Nedjelji.

Kako piše Novi list, istraga je pokazala da je ta ista bankovna kartica više puta korištena za plaćanje u Svetoj Nedelji i Zagrebu. Snimke nadzorne kamere pokazale su da je njome plaćao upravo M.K., a utvrđeno je i da je on vlasnik te kartice.

Policija je i telekomunikacijskom provjerom njegova mobitela utvrdila i da je u noći kada je opljačkan bankomat u Kraljevici, M.K. u vremenu između 2 i 4 sata nalazio na području Kraljevice./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare