Published On: Ned, kol 15th, 2021

UZP2: Hrvatska avijacija leti nad teritorijem izgarajuće “Bakirove države”. Bombardiraju patriotsku vatru agresorskom vodom…

Požar na Kočerinu u Širokom Brijegu od jučer gasi sedam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila, ali požar je još aktivan.

U gašenju još sudjeluju pripadnici vatrogasci iz Kočerina, Gruda, Gorice i mještani, a od jutros u gašenju požara pomažu i dva kanadera Republike Hrvatske. Ugroženi su i stambeni objekti.

Požari si ugašeni u Širokom Brijegu (Crnačka ledina), gdje je u protekla dva dana izgorjela veća površina borove šume, trave i niskog rastinja. Požar u Mamićima gasila su dva vatrogasca Širokog Brijega, opožareno je oko pet duluma trave i niskog raslinja, a djelomično je opožarena jedna prazna štala.

Podsjećamo, tanje na požarištu u Bogodolu kod Mostara je nepromijenjeno, a požar na području Đubrana (Vituša) se spušta prema Bučićima. Za sad nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata. Požari na lokalitetu Međine i Kvanj su ugašeni.

Prema informacijama Jablanice, stanje na požarištu je ne promijenjeno. Porastom temperature zraka očekivati je znatno nepovoljniju situaciju na požarištima. Vatrogasne ekipe su na terenu.

I dalje je aktivan požar na području Stupišta i Derana u Stocu. Gori trava,visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje.

guest
nije obvezno
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x