Published On: Sub, sij 28th, 2023

Hrvatima državu nije stvorio Tuđman nego jedan povratnik iz Petrograda. Stepinčev prijatelj. Ovo je bila njegova najveća ljubav. Ljubav posljednjeg hrvatskog kralja…

Neusđena hrvatska kraljica: Tatjana Romanov. Ubili su je komunisti. Titovi učitelji.

Vijest o pogubljenju porodice Romanov stigla je i na Solunski front, gdje se Aleksandar I u suzama oprostio od nesuđene hrvatske, srpske, bošnjačke, slovenske, makedonske i srpske kraljice

Bila je najljepša kćerka poslednjeg ruskog cara, Nikolaja II Romanova. Krasne ljepote, Tatjana Romanov, ime je dobila prema Puškinovoj heroini romana “Evgenije Onjegin”, jer je ruski car želeio da ima ćerke Olgu i Tatjanu, prema slavnoj pjesmi. U obitelji od milja Tatjanu su zvali Tanja, Tatjanočka i Tanuška.

Rodila se 10. lipnja 1897. godine u St. Peterburgu. Tatjana je bila svijetle puti, plavo-sivih očiju i lijepe kestenjaste kose. U palači se govorilo kako je najlepša od četiri sestre i najsličnija majci Aleksandri, s kojom je bila vrlo bliska. Štaviše, pričalo se kako je ona i najdraža caričina ćerka.

Od malena imala je bliski odnos i sa svojom 18 mjeseci starijom sestrom Olgom. S njom je delila sobu, svoje tajne i želje. Bile su toliko nerazdvojne da su dobile nadimak Veliki par.

Ali, iako su obe bile princeze, odgajane su kao i njihove mlađe sestre Marija i Anastazija, s određenom dozom strogoće. Spavale su na pomoćnim ležajevima bez jastuka, kupale su se svakog jutra u hladnoj vodi, a od njih se očekivalo da u slobodno vreme pletu predmete koji su potom davani u humanitarne svrhe.

Sestre Romanov nisu imale nikakvih dodira s vanjskim svijetom sve do Prvog svjetskog rata, kada su Olga, Tatjana i mama Aleksandra završile bolnički tečaj i brinule kao medicinske sestre Crvenog križa za ranjenike. Ovo je naročito odgovaralo lijepoj Tatjani, koja je od malena bila praktična i imala prirodni talenat za vodstvo. Bila je rođena da vodi, pa su joj sestre nadenule i nadimak “Guvernanta”.

Bila je duboko religiozna i neprestano je, poput svoje majke, čitala Bibliju. Skupa s Olgom imala je čak i svoj puk u kome je bila počasni pukovnik; obožavala je da ide u inspekciju vojnika i imala je i simpatiju među njima, kao i među ranjenicima.

Ona je bila najveća ljubav kralja Aleksandra I Karađorđevića: Tragična sudbina sprečila je najlepšu ćerku cara Nikolaja II da postane jugoslovenska kraljica

Ona je bila najveća ljubav kralja Aleksandra I Karađorđevića. Posljednjeg kralja hrvatskog čiji će sin proglasiti Banovinu Hrvatsku. Tragična sudbina sprijrečila je najlepšu ćerku cara Nikolaja II da postane hrvatska kraljica.

Ruski car Nikola II Romanov bilo je netipično liberalan za vladara onog vremena. Pokazao je to u nekoliko navrata, a pogotovo kada je srpski kralj Petar I Karađorđević zatražio ruku njegove Tatjane za svog sina i prestolonaslednika Aleksandra I.

“Moje ćerke će same odabrati za koga će se udati”, odgovorio mu je pismenim putem, iako su dogovoreni brakovi bili normalna pojava onog vremena. Ali, primjetio je da Aleksandar ne može da odvoji pogled sa njegove ćerke kada su došli u posetu.

Bračni pregovori su prekinuti zbog izbijanja Prvog svetskog rata, ali par je navodno razmjenjivao pisma sve do tragičnog završetka porodice Romanov.

Tatjana se jedno vreme viđala i dopisivala s rođakom Dmitrijem Jakovljevićem Malamom, koji je bio pripadnik carske vojske. Oduševio je ju neočekivanim darom – francuskim buldogom kojem je dala ime Ortipo.

Po izbijanju ruske revolucije 1917. godine, cijela carska porodica uhićena je i odvedena u Ekaterinburg. Iako su bili pod cjelodnevnim nadzorom, nisu oskudjevali ni u čemu. Ruski je car bio oslobođen svih dužnosti i obavljao je sitnice kao svaki drugi muškarac – cijepao je drva za ogrijev, šetao imanjem i družio se sa svojom obitelji.

Postoje priče kako su se sestre Romanov zbližile s tamničarima, i s njima razgovarale tijekom popodnevnog čaja kao sa poznanicima.

Sljedeće godine, 1918., cijela je obitelj bačena u zatvor. Jedne ljetne večeri, 16. srpnja te godine, car, carica Aleksandra i njihovo petero djece izvučeni su iz kreveta i odvedeni u podrum kuće Ipatjevih gdje su se nalazili, gdje su bačeni u okove.

Na tom su mjestu bezdušno pogubljeni, zajedno sa poslugom i kućnim liječnikom. S lijepom Tatjanom ubijen je i njen voljeni pas Ortino, francuski buldog. Ubojice su bili komunisti. Oni će kasnije pripremati Tita za strašna koljiva po Balkanu,

Nakon toga nastao je mit da je jedno dijete uspjelo preživjeti i nastaviti život u unutrašnjosti Rusije. Stotine teorija tvrde da su ili Anastasia ili njezin sin Alexei pobjegli od boljševičkog odreda smrti.

Vijest o pogubljenju stigla je i do Solunskog fronta, gdje se Aleksandar I. u suzama oprostio od nesuđene naše kraljice.

Njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i pokopani u carskoj grobnici u Sankt Peterburgu, a cijelu je obitelj Ruska pravoslavna crkva 2000. godine proglasila svetom.

Kralj Aleksandar danas nema niti ulicu u Hrvatskoj. Njegov otac, iako slavljen među hrvatskom inteligencijom zbog svojih ustanaka u BiH, zbog progona Osmanlija izgubio je i trg.

Ustaše za sada nadziru hrvatsku historiografiju. Iako ne bi smjeli. Jer su Njemci. Hrvatsku historiografiju trebali bi pisati Hrvati.

A u njoj bi se svakako moralo naći mjesta za posljednju hrvatsku kraljevsku lozu. Bez koje , danas ne bi bilo moderne Hrvatske.

Koliko je ustaška povjesna znanost u RH danas bijedna, najbolje govorti podatak da nema povjesničara u Hrvatskoj, makar bio najokorjelili srbofob, koji bi osporio ovu tezu.

No tješi činjenica da se kralj  Aleksandar spominje u RH ustavu, kroz spominjanje Banovine kao vrijednosti. Time je potpis Karađorđevića, u stvaranju moderne Hrvatske, dobio trajan pečat.

Hvala Vladimiru Šeksu i HDZ-u što ovu slavnu obitelj nije zaboravio. No niste morali progoniti njihovu nejač, civile i starice. To je jadno. I u tome nema junaštva.

 

Pošto većina ne razumije naslov evo i pojašnjenja:

Da je Aleksandar Karađorđević pao pod pritisak četnika i velikosrba 1918 godine i da nije poslušao hrvatsku inteligenciju, Srbija bi pristala na londonski pakt te bi se prostirala do Šibenika. Italija bi uzela Dalmaciju. Hrvatska bi se sastojala od Zagreba, Čučerja, Senja i Gorskoog Kotara. Njegova odluka da odbije Londonski pakt i uđe u savez sa svim slavenskim narodima koštala ga je života. Htjeli su ga ubiti svi. Četnici, ustaše, na kraju su mu presudili makedonski nacionalisti.

Aleksandar Karađorđević je jedan od najvećih sinova naših naroda.

Hrvatska historiografija je sramotna. Ti ljudi ne zaslužuju jesti kruha. Drže narod u neznanju i iluziji.

Nisu dostojni zvati se povjesničarima.

Takvima je i Don Ivan Musa nebitan lik. Najvažniji Hrvat s kraja 19 i početka 20. stoljeća. Hrvat koji je slomio Osmanlije. Najgori Reich koji je pokoravao Hrvatsku. Gori od Hitlerovog.

 

Za sve koji se ne slažu s ovim tekstom molimo da pogledaju ovaj video te taksativno navedu tezu koja je u njemu netočna. Bili bismo vam zahvalni. Hvala.

guest
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
2 mjeseci prije

Dokle ide ovo samoponizavanje… jos malo ce neko reci da su i Franjo i Papa Johannes Paul 2 bili srbi!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Lav iz Pionirske
2 mjeseci prije

Jbt, ti se skroz popravljaš, koji ti je moj !?

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Lav iz Pionirske
2 mjeseci prije

Žalosti našoj hrvatskoj za srpskom i ruskom krunom nema kraja. Nekad spavam u noći i sanjam kako imam obje noge i trčim niz zlatno polje Elizija sa srpskom zastavom u ruci. Leprša se dvoglavi orao a na nebu se ukazuju jedan za drugim, naši nacionalni heroji i dike Franjo, Boban, Tito, Praljak, Sveti Sava, Milošević, Ali-Paša Rizvanbegović…

Odjednom me zagrliše neke tople ruke s leđa. Okrenem se, kad ono Draža Mihajlović u beloj odori sa zlatnim nitima, širokog osmijeha na licu. Uze mi ruku i stavi mi kokardu u nju od čistog zlata sa srebrenim plohama i mačevima od rubina. Kaže mi: “Mir s vama, Srbi katolici.” Onda me poljubi u čelo. Koliko sam plakao u snu da san se probudija sav u suzama…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Najbolje da se nisi ni budio, kad te san hoće.

Uzetpejac
Uzetpejac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Pod hitno javi se psihijatru jer lici mi na šizofreniju.

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Uzetpejac
2 mjeseci prije

Koliko samo patim za Srbima, SPC i liturgijama… 😔 Čak je i ubačeni HDZ-ovac u HOS Ante Prkačin javno najavio da će prijeći na pravoslavlje. Teško je to nama HDZ-ovcima priznati, jer bi nas odbacila Matica i oduzela putovnicu.

Daće Bog da se opet ujedinimo pod jednim srpskim kraljem i da se nad hrvatskim gradovima opet zavijore dvoglavi orlovi.

Bog pomaže, braćo herceg-četnici 💂

Last edited 2 mjeseci prije by HVO-bojovnik bez noge
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Koliko samo mi bošnjaci patimo za hrvatima,toliko da smo im podmetnuli komšića samo da bi i mi imali bar nešto Hrvatsko. .Hrvati nas ne podnose ,a mi smo evo spremni se odreći imena bošnjaci a uzeti ime Hrvati.Ali džaba draži su im srbi, a niko ne mari što se mi pojedošmo od zavisti i ljubomore.
Šta uradišmo mi bošnjaci sebi kukala nam majka ,nitko nas ne voli .

Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Ovo bi trebo Čović da izrecituje kad bude sljedeći put gostovao u narodnoj skupštini rs…. mozda se Dodik smiluje i napravi vec jednom taj Entitet hrvatski

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Prslučaru prsluk nase .

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Strah mi se raznijet. Radije ću arsen, ko naš heroj Praljak.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Kad imaš toliki strah onda bolje pobjegni ko naš hrabri mahmuljanin u tursku .Tamo si siguran i skriven ko miš u rupi .Nemaš ti m.u.d.a ko tvoj heroj Praljak da to popiješ,bolje onda ko naš mahmuljanin pobjeći i sakriti se .

Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Ali sa gnušanjem ga primi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Lav iz Pionirske
2 mjeseci prije

Prima ga ovaj svaki dan zajedno sa tobom Dva u jedan i to dubinski.

Heinrich
Heinrich
2 mjeseci prije

Ozbiljno srbujete u zadnje vrijeme … mora da je Covic dao zeleno svijetlo 🙂 vraca se korijenima

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Heinrich
2 mjeseci prije

Šta tebe briga, musliman? Prođi nas se, vi ste najviše pucali na našu braću četnike!

Last edited 2 mjeseci prije by HVO-bojovnik bez noge
Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Po Četničkoj priči, nekih 22000 srpskih Bojovnika!!!

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Lav iz Pionirske
2 mjeseci prije

Toliko iz bratske Republike Srpske. Još toliko iz sestre Srbije, krvnici jedni!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

eto vama Republika Srpska ,mi bošnjaci imamo svoj Iran ,tamo su naša braća .A eto vama i srbi i Eu .
Mi tu svakako ne pripadamo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

Evo što ste pucali na č.e.t.n-ike, muslimani su pucali na Hrvate,onako kukavički i podlo iza leđa ko h.ijene.
Prslučaru bez noge sa lažnim nickom ,ti to najbolje znaš

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Zašto bježati od nekih istorijskih činjenica?
Fakti su fakti, ma koliko nam to pasalo ili ne.

Lovac na seve
Lovac na seve
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Pase tebi qurcina….🌈

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Verovati..ili citati tzv Hrvatsku historiju..tzv hrvatskih historicara ..je kao hraniti se iz “septicke jame..”
Beskrajna jama..lazi..prevara..insinuacija..ideologije..izvrtanja konteksta i fakata..zamena teza..a nadasve glavna doktrina..otklona Hrvata od Slovena i porekla..
Srbofobija i Antisrpstvo je “temelj” tzv Hrvatske historije..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Sereš Danilo zorom .Mlatiš gluposti .To ću ti pripisati noćnom ne spavanju pa ne znaš šta pišeš .Ko šta izvrće i kako izvrće .? Odakle znaš da tvoja povijest nije lažna i izvrnuta .Vječito vraćanje na neku prošlost ko da od nje živiš .
Boli neka stvar nekoga šta je bilo prije i ko je šta stvorio .
Dosta više kmečenja ,prvo bošnjaci kmeče da su svi islamofobisti ,pa sad i ti kmečiš da su svi antisrbisti.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Eto ti si zivi dokaz..onog sto sam napisao..
Etalonski primer..
Najgori konvertitski izrod u svemiru su Sloveni katolicke vere (ako je to vera..ili sotonisticka sekta..)
Samo nastavi..Danke Deutschland..
Rece Anfilohije Radovic.
“Sacuvaj me Boze madarece pameti i muvljeg pamcenja”..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Pjeniš bezveze .Pišeš gluposti i još misliš da si pametan. .Lako je tebi ti i ne znaš da si glup ,teško tvojima sa tobom .

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

sramoti se a ,,možda” je skriveno p o t u r e

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
2 mjeseci prije

Iz iste su mišine ispali ,nema tu neke razlike .

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

mržnja ubija☠️

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
2 mjeseci prije

Danilo je bre povređen i uvređen 😂😂😂😂.
Udri ih torbicom bre 😂😂

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

jezik kosti lomi ☠️

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

P o s e r e m ti se na raku sotone amfilohija radovića !!!
Mala slova sotonskog imena nisu slučajna !!!

Matko
Matko
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Danilo V tvoja istinita povjest će vas dovesti da će te se jedva zabiti pod šljivu.Sad se koprčite a kad krenu ešaloni najebali ste sa svih strana uključujući i iznutra a sve zbog te vaše “istinite historije” a koja je u biti falsifikat laži, duge jezične i aspiracija prema drugim većim i jačim narodima i nacijama. I ti poskoče ćeš tada morati s njima.

Last edited 2 mjeseci prije by Matko
Đenosajdna Tvorevina.Ba
Đenosajdna Tvorevina.Ba
Šta ti kažeš na ovo?  Matko
2 mjeseci prije

Kakvi ešaloni, starčki domovi i jugend-gazije i 65+ satnije 😂😂. A ovaj Danilo V previše lupeta slažem se, dečko je malo retardiran ništa strašno

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
2 mjeseci prije

Mali se nakačio na lupetanje autora. Pasalo mu.😂

Dinamo
Dinamo
Šta ti kažeš na ovo?  Matko
2 mjeseci prije

Matko, nije ovom Danilu lako. Srbija je prvi put priznata 1878. na Berlinskom kongresu. Pogledaj njezin tadašnji zemljovid: bila je sva pod jednom šljivom, nije bilo ni Vijvodine, ni Sandžaka, ni Kosova. I od tada stalno napada sve okolne narode. Njihov je dragi kralj Aca bio psihopata, koji je rođenog brata otpremio u ludnicu. U dvadest krvavih godina svoje vladavine, ubio je preko 10.000 nedužnih hrvatskih seljaka, a da i ne spominjemo ubojstvo Radića, koje je osobno planirao, zapovjedio i nadzirao. Ali nema brige, uskoro će oni opet svi moći stati 0pod jednu šljivu.

Soko zove Orla
Soko zove Orla
Šta ti kažeš na ovo?  Dinamo
2 mjeseci prije

Hahaha ali ko da nas stavi pod šljivu moja Severino?? Zaista osim Grčke i Rumunije nijedna država u okruženju nema resursa za takvo ludilo, a i sa Grcima i sa Rumunima smo u odličnim odnosima, sa Madjarima isto ok možda i u najboljim u novije doba, Bugari pff onako i ovako. Ex Sfrj bogalji i starački domovi briga nas, vi ste bezopasni.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Pizzdo od ljudske osobine, nismo mi izmislili Dobricu Academika, oca vam nacije sa izjavom : “Laž je naša istina” ! Srbofobiju smo imali u ex-yu, svakako. I ne bez razloga, zato smo joj yebali znanje. Sada nema Srbofobije, a imaju granice među dvije države. Ima povjest i istorija- koju više ne pišete sami. Zato ne buncaj kat ti je Bog dao da se ne provaljuješ. Smrt Partiji, sloboda narodima.

Dinamo
Dinamo
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Zbog ovakvoga bezumnog stava velike većine Srba, ja sam srbofob i antisrbin dok je vijeka i svijeta. Ne zanimaju vas Srbe Hrvati, nego prelijepa hrvatska zemlja. Ali to, na vašu veliku žalost, ne bu išlo. Nikad više s vama!7

Soko zove Orla
Soko zove Orla
Šta ti kažeš na ovo?  Dinamo
2 mjeseci prije

Dinamo jel si ti u BBB tj loši plavi dečki??Haha kakav glup naziv, kao naslov gay porrniića

Matko
Matko
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Nacertanijsko leglo ni manje ni više nego u Posusju…zato nikad ne možemo dobiti zamah u politici zbog ovih cetnickih opanaka među hrvatskim gojzericama

Manda
Manda
2 mjeseci prije

De pojasnito malo što je bila šestojanuarska diktatura.

HVO-bojovnik bez noge
HVO-bojovnik bez noge
Šta ti kažeš na ovo?  Manda
2 mjeseci prije

Naš slavni kralj Aleksandar zabranio sve političke partije i uveo politiku “integralnog jugoslavenstva”. Htio nas čovjek od Srba sve napraviti Jugoslavenima. Nažalost ga ubili, inače, da je ostao taj ustav, svi bismo danas bili Jugoslaveni. Ovako smo sada ostali Hrvati koji žale za srpstvom i Jugoslavijom.

Last edited 2 mjeseci prije by HVO-bojovnik bez noge
HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  HVO-bojovnik bez noge
2 mjeseci prije

haj što si bez nogice ali što si bez pameti to brine.

Last edited 2 mjeseci prije by HR🇭🇷HBojovnik
putputuje83
putputuje83
2 mjeseci prije

Za one malo slabije upućene,evo, zašto radikalni Srbi mrze kralja Aleksandra ujedinitelja i traže da mu se oduzmu ulice:
https://www.youtube.com/watch?v=wEjiWyitH0c

Danilo V
Danilo V
2 mjeseci prije

Samo malo pojasnjenje..ili Fakti..
Nije Aleksandar taj za kojim bi ..i posao je Srpski i Hrvatski narod..vec je to njegov Otac..Kralj Petar I Karadjordjevic..(Petar Mrkonjic…Stari Kralj..Kralj Oslobodilac)
Narodi u Srbiji..BiH..Hrvatskoj..Crnoj Gori su cenili i verovali Kralju Petru Mrkonjicu..
Aleksansar je covek ..koji je politicki i drzavotvorno sahranio Srbe i Srbiju..a Broz joj je zakovao sve eksere u samrtni kovceg..O tome se sam Broz hvalio..
Da je “vise pobio i unakazio Srbe nego svi agresori i osvajaci..”..
Sto se tice ostalog..tacno je..Aleksandar je omogucio i stvorio prvu drzavu Hrvatima..na prolivenoj krvi Srba..koji su Petrom Mrkonjicem rusili 2 svetske imperije ..Osmansko carstvo..i AU monarhiju..
Aleksandar je bio iskompleksirani narcis..
Naime sam Petar otac…je molio..vladu..
“Nemojte njega..on ima Nikoline( Kralj CG..deda po majci Aleksandru) gene preovladale. u njemu..imam je jos dva sina..”

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

šta blejiš i pored punih jasala..kmee

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Što se Hrvata i ove teme tiće, jako nebitno, jer nijedan nema nikakve veze sa nama. Bar ne one o stvaranju prve hrvatske državnosti. Tekst je nebuloza.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
2 mjeseci prije

Stidiš li se imalo prve rečenice naslova ? Evo se ja crvenim od stida, za tebe. Tuđman se okreće u grobu ka ventilator.
Da ne bi Joze, Istra bi bila Talijanska..jel ? Voda je mokra, skroz.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
2 mjeseci prije

Hrvati su imali bojeve protiv Turaka, neovisno o Aleksandru. Sada njemu pripisivati stvaranje hrvatske države je stupidno tumačenje povesti, pogotovo ako znamo i učinke njegove Crne ruke prema Hrvatima u staroj jugovini. Po tebi bi i Puniša Račić trebao imati spomenik na Trgu bana Jelačića.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
2 mjeseci prije

Turska Hrvatska se danas zove RS . Uselio se ” hakuna matata ” istjeravsi i Turke i Hrvate , a i sjecanja na uzasno veliku komadinu proslosti koje hakuna matata ne konzumira iz ” zaborava ” kada lijepi moralne samarcine . I tako , sjurise se Poljaci u Bec i nagovijestise stropostanje Osmanlijskog carstva , a oni koje su iste te Osmanlije u dosljepali u dvoriste ” Turske Hrvatske ” , izdigose se sa svojim prljavim nikopoljskim obrazom i pocese pisati svoje price i knjige .

Đenosajdna Tvorevina.Ba
Đenosajdna Tvorevina.Ba
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Haha ti kao nama prebacuješ Nikopolj, pa ko je dvaput u 50 godina sa susjedima muslimanima jurišao na susjede hrišćane? Naravno svojim idolim Njemcima koji su bili otvoreni osmanski savjeznik u Isv.ratu i čiji su Maksim mitraljezi pokosili stotine hiljada britanske, australijske i novozelandjanske hrišćanske k.r.v.i na Galipolju, o njima ni riječi, oni su Njemci za njih bubreg ako treba

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
2 mjeseci prije

Odgovorio sam ti , ali je gazda u ” reziji ” dosao do zakljucka da te zastiti ne objavljujuci moj komentar .Nema veze . Ti si svakako ” cvrst kao stijena ” i taj komentar ne bi tebe sigurno mobilisao da vidike iz proslosti obogatis novim saznanjima .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
2 mjeseci prije

Uzroci su uvijek bili vijesnici posljedica jer su puno stariji .

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
2 mjeseci prije

Kad se srpsko hrvatsko savezništvo počelo raspadati?
Kad su Srbi htjeli dominirati ili Hrvati???
Dan danas Srbi ne priznaju Hrvate i hrvatski jezik.
Srbija i Srbi polako počinju shvaćati da svijet cirkulira i bez njih ,da nisu “božanski narod “.
Taj proces nažalost još uvjek traje!!!

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
2 mjeseci prije

Nisam nikakav povjesnicar a vala ni intelektualac vaseg nivoa ali ajmo malo analizirat stvar ladne glave i sa otklonom.1918 propadaju imperije koje su vladale sa nama do tada i mi,svi juznoslovenski narodi,se nalazimo na goloj ledini bez drzavotvornog iskustva,siromasni i sa prilikom da il da se lipo dogovorimo i zivimo u miru i radimo napredak il da ratujemo medjuse i onda ,ko evo i danas,da nam drugi gace kroji.Po meni ,pametni i razboriti ljudi se dogovorise i napravise SHS koja kasnije priraste u Jugoslaviju.Problem nasta kad nad pameti nadvlada radikalizam i nacionalizam sa kojim se nikad i nigdi zajednistvo gradit nije moglo.S druge strane da je Srbija,ko sto mnogi zagovaraju i danas,posla u osvajanje i napravila tu zeljenu veliku zemlju sta bi dobili?Dobili bi zemlju u kojoj im bar 2/5 stanovnistva cine pokoreni narodi.Kako bi to oni uspili odrzat takvu zemlju u miru i prosperitetu?Silom?Pa Kosovo nisu uspili odrzat i to u zenitu moci.A sto se tice ruskog carstva i obitelji Romanov,pa tu tada naprednu carevinu su unistili komunisti koji su prirasli u krvoloke cije nasljedje evo i ti danas podrzavas.Da zakljucim ,mi Hrvati smo dobrovoljno pristali na prirodno saveznistvo sa Srbima i na to da nam Srbin bude Kralj u dobroj i plemenitoj namjeri korisnoj svakom razumnom.Nesto sto je bilo preteca danasnje EU ali da ne zaboravimo da su SAD vodeci primjer pametnog ujedinjenja u cilju boljeg zivota i mira tih ujedinjenih.I na kraju Tudjman je stvorio samostalnu Hrvacku drzavu a sve ostalo su bablje price.

Dinamo
Dinamo
Šta ti kažeš na ovo?  Kvico
2 mjeseci prije

Moj Kvico, nedostaje ti znanja oko hrvatske povijesti. Ujedinjenje 1918. bilo je velika prijevara, koju su u ime Hrvata vodili naivni političari (npr. Trumbić, koji je brzo došao do pameti i postao najveći neprijatelj Kraljevine, jednako kao i Srbin Pribičević) ili pak odnarođeni političari (npr. Pavelić stariji i još neki), a o kojem se niti Hrvatski sabor (kakav god bio) nikada nije izjasnio. Zato, prije nego što se odlučiš raspravljati o ozbiljnim stvarima, uhvati se povijesnih knjiga, ali ne onih iz Brozova vremena, jer njih apsolutno sve treba spaliti, kako reče i poznati Brozov političar Bilandžić.

Dinamo
Dinamo
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
2 mjeseci prije

Kralj Aco bio je hebeni maloumni psihopata i tiranin kakvog svijet nije vidio. Čovjek je bio neiživljeni luđak, koji je zapovjedio toliko zlodjela da to zdrav razum ne može pojmiti. Zamislite samo da su njegovi žandari ispostavljali račun za “kuršume” obiteljima čije su članove ubijali bez ikakva razloga. Ali Srbima podastirati činjenice, to vam je kao “gluhu šaptati ili ćoravu namigivati”.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Dinamo
2 mjeseci prije

Kvico je nspisao ono što misli!
Dok je tvoje izlaganje ne dorečeno.
Puno teksta malo rečeno.
Samodopadnost,
Kompleks više vrijednosti !

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Izborom detalja i datuma iz proslosti je nemoguce odslikati istinu kojom bi se odslikala citava ta vjersko nacionalno-plemenska ” setnja ” slavenskih naroda po Balkanu . Hrvata medju Ilire sa lijeve strane Drine i recimo Avare u i oko Singidunuma od 630. do 635. godine iz pravca Ukrajine , Ceske i Poljske i od Rusa , bjezajucih ” Sorba ” u pravcu NJemacke ili njihovog ogranka sa Karpata nasih danasnjih Srba kojima su se na ledja naknadno natovarili i Bugari protjerujuci ih ka prostoru sjevera danasnje Makedonije i juga danasnje Srbije .

Sedmo stoljece je polazna tacka za odslikavanje istine o nasim moralnim i drugim transformacijama , a niti samo bizantijsko , ili samo tursko , ili austrougarsko vrijeme sa 19. i 20. stoljecem ne objasnjava kako se to neko nasao na nekom prostoru i koje su to zaboravljene posljedice po tadasnje domicilne narode bile , a koje su genskim i pisanim sjecanjima rezultirale razloge za mitoloske kosmare danasnjice .

PS : U 10. stoljecu kralj Tomislav je na Drini imao za ” komsije ” … Bugare .

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Hrvati postojali u 10 veku..??????
Pa koja ste vi lazljiva sorta..
Pa odi bre u Arhive Vatikana..Dubrovnika..Venecije..
Dali se spominju igde Hrvati..
Ti insinuiras da imena teritorija..jos iz Antickog doba..Rimskog doba..da su to i imena naroda koji je tu zivio..
Stara podvala..AusttroUgara..ili Normansko-germanske lazno ciljane istorije..
Jasno ti je o cemu pisem..

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

od stoljeća sedmog preciznije rečeno

Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
2 mjeseci prije

Slavenska teorija

Prema toj teoriji Hrvati su jedno od slavenskih plemena, koje je na područje između Drave i Jadrana doselilo u 7. stoljeću 
iz tzv. Velike ili Bijele Hrvatske. Ta teorija temelji se na povijesnom zapisu bizantskoga cara Konstantina VII. Porfirogeneta.
 
On u svome djelu ‘O upravljanju carstvom’ izrijekom tvrdi da su Hrvati na te prostore došli na poziv bizantskoga cara Heraklija kao njegovi saveznici u borbi protiv divljih Avara. Hrvati su, kao veoma moćno ratničko pleme, brzo počistili Avare s navedenoga područja i uspostavili svoju vlastitu državu. Ilirskim i keltskim plemenima, koja su zatekli na tom području, nametnuli su svoj jezik i upravu. 

Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

SVE OVO GORE NAPISANO, bila je samo
SLAVENSKA _  T E O R I J A 

Slavensku teoriju ”potkrjepljuje” i poznata legenda o sestrama Tugi i Bugi. 
U njoj se govori kako su Hrvati izvorno Slaveni, koji su na današnje prostore došli u drugoj polovici 7. stoljeća, nakon što su se odvojili od svojih dotadašnjih saveznika Anta. Na tom pohodu su ih, prema spomenutoj legendi, predvodila 
petorica braće (plemića):
Kluk, Lobel, Kosjenac, Muhlo i Hrvat i dvije sestre Tuga i Buga.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

kad sve znaš tugo moja deder malo o sebi p o t u r i c i

Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
2 mjeseci prije

Legende i t e o r i j e _ o dolasku Hrvata :

1.Slavenska teorija
2.Iranska teorija
3.Gotska teorija

4.Da su Hrvati veliki lažovi i izmišljaju povijest 
5.Genetski Hrvat (DNK) u : Dubrovniku, Splitu, Puli, Zagrebu, Osjeku, . . .
rezultat : NISU NI SLIČNI – NIŠTA SA NIČIM !!
Konglomerat – Italijana,Austrijanaca, Mađara, Vlaha-Srba, Bosanskih katolika, možda pomalo i Turaka !!

Last edited 2 mjeseci prije by Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Agramer
Agramer
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

To nisu “legende”. Svaka od ovih teorija ima svoju argumentaciju. Ovo tvoje pod 4.i 5. govori da si vrlo obrazovno i intelektualno ograničeni antihrvatski šovinist.
P.S. Pročitati knjigu Kerubina Šegvića, “Gotsko podrijetlo Hrvata i kako nastade Hrvatska”, u kojoj ovaj hrvatski povjesničar, nastoji argumentirano dokazati, da su Hrvati slavenizirani Goti. 30.lipnja 1945.godine, nakon okupacije Zagreba, Kerubina Šegvića su ubili partizani, pjevajući ovu pjesmu:
“Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo,
Slavenstva smo drevnoga čest.
Tko drukčije kaže, kleveće i laže,
našu će osjetit’ pest.”
To je bila partizanska “argumentacija”.

Uzetpejac
Uzetpejac
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

Malac kači članke i nipošto ne Komentiraj svojim riječima. Ispadaš glup. Očito ti nije poznato da svi narodi imaju legende. Pročitaj malo nešto pa ćeš vidjeti kako su maštovite kod Germana, Kelta ili Skandinavaca a da ne spominjemo Grke.
zašto vi nemate legende? Zato što niste narod ili bolje reći izmišljeni ste. Vi ste stvorili legende tek nedavno i držite to kao povijest svog naroda.
malac kužiš li razliku između naroda i vas?

Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Uzetpejac
2 mjeseci prije

Evo Lajk

Matko
Matko
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

Šta tu nije logično.Govori o tome da smo najveći narod u zlibini i k tome jos na čelu s križem.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Matko
2 mjeseci prije

Nije logično da bukva kao on priča o povjesti.
Obični bezveznjaković.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Danilo ! Ispeci pa reci . Neka ti se ne gadi procitati ponesto sto pisu i evropski narodi , a ne samo umisljeni mitomani sa jos imaginarnijim lupetanjem o pravima na zemlju ilirskih i na Balkanu osvanulih slavenskih naroda . Ne moras vjerovati povjesnicarima sa ove strane Drine . Grci i Rimljani su stariji na ovim prostorima od svih nas . A isti ti Grci su recimo zajedno sa Bijelim Hrvatima ratovali sa Avarima od 630. do 635. u Singidunumu / danasnji Beograd/ i dali su mu ime Bijeli grad .Nastavak stoljeca je obezbijedio daljnju transformaciju imena tog mjesta u danasnjem obliku . Ne vjerujes . Pa pitaj Grke .valjda njima vjerujes .

Jesi li vidio onaj hotel sa nazivom Bijela Hrvatska oko koga Rusi bombarduju Ukrajinu . Pitaj Amerikance kako su se izjasnjavali neki Poljaci u izjeglickom valu pred 1. svjetski rat . Cca 100 000 Bijelih Hrvata iz Poljske je evidentirao izbjeglicki status u Americi u to vrijeme .

Nemam zelju da insinuiram , nego mi tako ponekad padne na pamet da prokomentarisem prirodu tekstova ovih ili onih koji bi sa komadicem proslosti da opravdaju i te kakve moralne odgovornosti , ne naroda , nego vjerskih predaka tog naroda u sirem smislu .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
2 mjeseci prije

Singidunum nije insinuacija na bilo koji narod ” doktore ” ! Na Balkanu mi nemamo naroda koji se zove Singidunumasi .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Bice da su tebi poznati sadrzaji arhiva u Vatikanu , Dubrovniku , mletackim okupatorima , Veneciji … oooo , bre Danilo !!! Moje duboko postovanje , ( ̄y▽ ̄)╭ Ohohoho….. !!!

vitina
vitina
2 mjeseci prije

Ovakav naslov može napisati samo zlonamjerni kreten. I#v#a#n#e došao si do dna. Dalje ne može.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
2 mjeseci prije

veliš dobro naciljano da se narod pali

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
2 mjeseci prije

Baš čitam prvu rečenicu naslova i krstim se čudom !!! Stara Yugovina bila je prva hrvatska država, ispada i samostalna i suverena- kad se već poredi sa Tuđmanom. Treba stvarno biti dobar komad bilje pa ovo napisati. Ispade i da je kralj Tomislav bio obična povjesna khurcina za kralja Aleksandra !
Što reče ovaj dijasporac gore- klasično samoponižavanje. Kada to vidi jedna boss bilja, što dalje reći.
Autore ba, briši ovo jbt, koji ti je moj. Nisam ovo od tebe očekivao nikada.

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Poslije ovog naslova teški mazohizam bi bilo čitati ono što piše ispod.

Uzetpejac
Uzetpejac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Care Jovanovo srbovanje nije ništa novo. Ja sam odavno rekao da je ovo srpski portal na hrvatskom jeziku i da ništa neočekivano za mene.
Količina mitomanije u njegovim tekstovima prevazilazi možda i Šešelja ili Bokana. U principu samo potvrđuje staro pravilo da je pot.urica Gora od Turčina.

Ero
Ero
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Zar je doslo vrijeme da politika Srbije Hrvatima Hercegovine krerira javno mnijenje? Tuzno i zalosno sta se sve radi zbog novca i mrznje nekih politickih centara prema bosanskim muslimanima i Bosni. Kao da mi koji danas zivimo imamo neke veze sa dogadjajima od prije nasih zivota. Srbi se “ne secaju” sta se desavalo u Vukovaru devedesetih, ali se “secaju” sta su im Turci radili. Stvarno fenomen od “nacije”. Izgleda zafalilo “bele tehnike” pa im treba novi sukob da barbari dobiju priliku za razaranja, pljacku, silovanja, rusenja svjetskih spomenika kulture… Da zakljucimo, ni Slovenija, ni Hrvatska, ni Bosna ni Kosovo nikad nisu pucali na Srbiju i Beograd, vec obratno, svo zlo je dolazilo od pllitickog Beograda i SPC. Zato su najgori ovi sto “zaboravljaju”. Ko zaboravlja dozivjece opet, a tako i treba biti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ero
2 mjeseci prije

Dakle, gore sam se kritički osvrnuo na postavke autora, da je Aleksandar prvi tvorac države Hrvatske. Jer ne mogu da prešutim izvođenje nekakvih povjesnih kemikalija, mimo čistih povjesnih činjenica. Opću povjest i nacionalnu povjest sam studirao. Nisam sigurno zaboravio Vukovar jer sam i tamo imao obiteljsku tragediju. Ali nisam ni rob, da ta dva naroda stalno trebaju biti u budućnosti robovi te činjenice i tragedije. Iz povjesti trebamo učiti na greškama vođa, a ne na pravljenju novih ratova. Imam i danas prijatelje Srbe i Bošnjake. Što se tiče bosanskih muslimana, oni su doživjeli tragediju po broju žrtava u proteklome ratu. Ali vrijeme poslije toga rata su prilično nezrelo iskoristili u svoj interes- priritetno pogrešnom politikom svojih političkih predstavnika. Točnije, gaženjem u,stavnih i zakonskih prava Hrvata u BiH. Posljedice znamo, odnosi dva naroda – nikada lošiji. Mada nikada ne miješam ukupan narodnosni korpus sa političkim vrhom toga naroda, sklon sam vjerovanju- da svaki narod ima sudbinu kakvu zasužuje, po svojim izabranim predstavnicima u vlasti. Sa poštovanjem. Uzdravlju.

Ero
Ero
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Svaka zdrava rasprava je pozeljna, međutim javni prostor je najcesce zloupotrebljen. Mi se ne trebamo previse zamarati sta je bilo prije 100 ili 500 godina i dovoditi to u kontekst danasnjice. Cinjenica je da je Beograd izvrsio agresiju na 3 drzave, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i to je nasa bliska istorija, historija ili povijest. Cinjenica je da srpska politika to pokusava na sve nacine neutralise, a niko se ne obazire na zrtve koje pate i danas. Srbi placu za Kosovom a nemaju namjeru da traze oprost za masovnu grobnicu Albanaca usred Beograda. Oni ocekuju da se njihovi zlocini zaborave bez obestecenja i bez izvinjenja. E pa ne moze! Ratne sukobe, kao i ove mirnodobske, konstruisu politicki centri, dok mediji podrzavaju takve sukobe i vrijedjaju inteligenciju citavih naroda.

Đenosajdna Tvorevina.Ba
Đenosajdna Tvorevina.Ba
Šta ti kažeš na ovo?  Ero
2 mjeseci prije

Nije ako “povijest” računaš od 91ve. Sanin Musa se javno hvali kako su upravo boš.njaci ne t.ur.cii zaslužni za gu.š.enj.e prv.og srp.sk.og ust.ank.a u Srbiji. Ante Prkačin kako s.atn.ija ili šta već pod Stjepanom Sarkotićem u.mar.šira.la u Beograd 1915te, izb.ače.ni nakon 2 sedmice. Onda otkud N.dd.h do Ze.m.un.a? Ali ne hajmo vrteti “povijest” unatrag samo dokle nama odgovara

Ero
Ero
Šta ti kažeš na ovo?  Đenosajdna Tvorevina.Ba
2 mjeseci prije

Ne racunamo mi “povijest” ni od ’91 ni od nulte godine. Svaka era nesto donosi i odnosi. Ja sam bio ziv ’91 kao sto sam ziv i danas i to je ono na sto imam pravo da tumacim i komentarisem. A sve prije toga imaju pravo da komentarisu profesori, magistri, doktori istorije/historije, dakle strucnjaci i intelektualci. A vecina komentatora nema ni “i” od intelektualca, vec su obicni ostrasceni nacionalisti, i to nepismeni! I bas me zaboli nesto za takvima

Soko zove Orla
Soko zove Orla
Šta ti kažeš na ovo?  Ero
2 mjeseci prije

Ok onda dok si bio živ. Reci mi 91va jel Haag presudio da je Srbija napala ijednu susjednu državu,Slo, Hrv i BiH o KiM nema ni govora jer je to pokrajina koja se pobunila i srpske snage su imale svo pravo po medjunarodnim pravilima da intervenišu. Odgovor je nije, nije presudio da je Srbija ikoga napala dok za HV i BiH ovi bošnjaci uporno pišu kako jeste bilo napada. Haag da je imao dokaza sigurno ne bi propustio takav zicer da osudi Srbiju s obzirom kako je olako djelio doživotne njenim vojnicima i generalima. I nosite se vi.še u p. materinu šta se više koi kurraac 30godina pravdamo, vama ha, svašta

Domagoj
Domagoj
2 mjeseci prije

Jako tanka priča. Zašto su tolike hrvatske žrtve pale? Što je Jugoslavia bila nego vel. Srbija? Tko ubija po skupštinama ili saborima? Tko u Zagrebu reče DO ISTRAGE NAŠE ILI VAŠE? Dalmaciju su 70tak godina pokušali posrbit, ali neuspješno….

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Domagoj
2 mjeseci prije

istina 100% ,ali moj prijatelju većina danas želi čuti samo neistine to njima škaklja uši.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Grad Nin u Dalmatiji i nosi Ime po prvom svjetskom Caru NINI BILOVU. Pravoga Imena VALENTIN NINO BILOV CACO.Zato ne serite Tuga i Buga

Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ovo nisu pisali ni Srbi, niti Bosnjaci !!

Slavensku teoriju ”potkrjepljuje” i poznata legenda o sestrama Tugi i Bugi. 
U njoj se govori kako su Hrvati izvorno Slaveni, koji su na današnje prostore došli u drugoj polovici 7. stoljeća, nakon što su se odvojili od svojih dotadašnjih saveznika Anta.
Na tom pohodu su ih, prema spomenutoj legendi, predvodila 
petorica braće (plemića):
Kluk, Lobel, Kosjenac, Muhlo i Hrvat i dvije sestre Tuga i Buga.

Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

Ni ovo nisu pisali ni Srbi, niti Bosnjaci !!

Iranska teorija

Hrvati su, prema iranskoj teoriji, podrijetlom iz Irana. Uz ovu teoriju su, to valja odmah reći, stali mnogi istaknuti svjetski povjesničari i jezikoslovci. U nas ju je posebice čvrsto zastupao učeni hrvatski isusovac o. Stjepan Kazimir Sakač (1867.-1973.).
On ime Hrvat dovodi u izravnu svezu s imenom jednoga staroperzijskoga plemena, koje se zvalo „Harahvaiti”, a njihova zemlja „Harahvatia”.

Last edited 2 mjeseci prije by Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
Uzetpejac
Uzetpejac
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić-Ishak beg
2 mjeseci prije

Malac već sam ti gore nešto napisao ali evo ponovit ću pošto je ponavljanje majka učenja.
Svi narodi imaju legende pa tako i Hrvati… obrazuj se malo odmakni se od džamiji s ke propagande i vađenja iz konteksta povijesnih činjenica i legendi. Germani ili Kelti pa i Grci uostalom svi do Skandinavaca imaju legende i to vrlo maštovite.
zašto vi nemate legende? Zato što niste narod ili bolje reći izmišljeni ste nedavno. Vi ste nedavno stvorili legende i te legende su vam postale povijest.
Je li sad razumiješ razliku između nekog naroda i vas

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Biti Hrvat iz Hrvatske je koma

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Sraćire ti si koma.

Janjičar
Janjičar
2 mjeseci prije

I kralj Stjepan da je izabro neku drugu osim Mare dobio bi pomoć i sve bi bilo drugačije.
Al jbg. išo i on za slavenskim korjenima

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Ništa neobično za ovakve teme. Kao što ukri negiraju Ruse za osnivanje svoje države, Hrvati Srbe, tako će danas-sutra šiptari negirati da su od amera dobili svoju “državu”.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

…nije to nikakvo tuđe osnivanje nečije države, nego stjecaj međunarodnih okolnosti, koji se poslije koristi od tkz.”osnivača” sa vanka, kao alibi za buduću agresiju i okupacije.