Published On: Uto, lip 14th, 2016

HRVATI U MOLITVI ZA SNAGU OBITELJI SRNA: Hoće li Dario pobjediti bol i u petak povesti vatrene?

Uzeir Srna otac našega kapetana Darija Srne, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti pokopan je jučer u nazočnosti rodbine i prijatelja na groblju Svetog Ivana u Metkoviću.

Darijo se sa crvenom ružom u suzama oprostio od svog oca, tješeći majku i brata Igora.

Nogometni fanovi se nadaju da će Darijo uspjeti prebroditi bol zbog gubitka oca te da će u petak smoći snage te izaći na travnjak sa svojim suigračima, koji mu u ovim teškim trenucima iz Francuske daju potporu.

Podsjetimo, Uzeir Srna preminuo je za vrijeme utakmice Hrvatska-Turska. Darijo je vijest o smrti oca, kojemu je posveti svoj svaki gol primio neposredno nakon utakmice. Iako je Hrvatska slavila za Darija je to nesumnjivo bio najteži dan u životu.

 

Među stotinama ljudi koji su došli izraziti sućut obitelji Srna bili su i izbornik reprezentacije, Ante Čačić koji je u ovom teškom trenutku bio potpora Dariju, a osim njega na žalovanju i pogrebu bili su brojni bivši i sadašnji igrači te sportski djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza: Pletikosa, Đolonga, Zahora, Miladin, Igor Štimac, Erceg, šimunić, Carević, Stanić i mnogi drugi.

Polaznici nogometne škole Neretve, iste one koju je pohađao i Darijo Srna te rukometaši noseći cvijeće i vijence oprostili su se od nogometne legende Metkovića. Piše Slobodna Dalmacija.

Emotivan govor na grobu je održao Tonči Jerković koji je govorio o teškom životnom putu pokojnog Uzeira i njegovu doprinosu sportu grada Metkovića i doline Neretve.

– Uzeir je bio veliki čovjek. Sebe je nesebično davao drugima pa i u vrijeme teške bolesti, rekao je Jerković zahvalivši svima u ime obitelji Srna koji su došli ispratiti Uzeira na groblje Svetog Ivana koje je Uzeir izabrao za svoje posljednje počivalište.