Published On: Sri, pro 5th, 2018

HRVATSKI PREDSJEDNIK: Hrvati najzaslužniji za MAP

 ”Hrvatski narod Bosne i Hercegovine, koji je životno zainteresiran za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, preko svojih dužnosnika iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora, najviše je doprinio da NATO ocijeni vjerodostojnim naše napore i pozove BiH da dostavi ANP”, izjavio je Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH.

Čović je u priopćenju za javnost naveo kako želi ”iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i pozvana BiH da dostavi svoj prvi Godišnji državni program – ANP”.

”Koristim ovu prigodu da se iskreno zahvalim NATO saveznicima koji su na ovaj način prepoznali vjerodostojnost i naše napore tijekom proteklih godina u procesu približavanja NATO integracijama, što je u konačnici dovelo do odobravanja i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo – MAP”, rekao je i naveo kako je ovo ”nesumnjivo pozitivan integracijski korak za Bosnu i Hercegovinu”.

”Hrvatska demokratska zajednica BiH sa svojim partnerima u HNS-u ostaje do kraja privržena daljnjoj suradnji i razvoju odnosa s NATO-om, s konačnim ciljem punopravnog članstva u ovom savezu”, naveo je Čović.

Dragan Čović zabranjeni je hrvatski predsjednik, kojem je silom neustavnog zakona pogaženo ljudsko i građansko pravo iako je personalno najveći pobjednik izbora među kandidatima iz sva tri naroda. Kako je njemu pogaženo građansko i ljudsko pravo tako je i hrvatskom narodu uskraćeno ustavno pravo da u Predsjedništvu ima predstavnika koji će štititi njegove interese.

Kršitelji hrvatskog ustavnog prava (OHR Inzko) to pravdaju izjavom “Komšić je biran po istom zakonu po kojem je legalno biran i Čović”.

Radi se o namjernom, krivom tumačenju. Manipulaciji činjenicom.

Komšić je u suštini nametnut po istom zakonu po kojem je Čović biran a ne nametnut. Manjkavi zakon omogućje legalan izbor ali i nelegalno i antiustavno nametanje.  Upravo zbog toga taj zakon i jeste neustavan. Jer omogućava nacionalistima da nameću Hrvatima predstavnike.

Ustavni sud je jasno presudio  da sve institucije koje predstavljaju konstitutivne narode imaju biti popunjene legitimnim predstavnicima. Komšić nije hrvatski predstavnik. U članku koji se odnosi na veto člana predsjedništva jasno je da Ustav podrazumijeva da Hrvat, Srbin i Bošnjak imaju biti predstavnici ta tri konstitutivna naroda. U izvorniku Daytona kaže se member, potom Croat, Serb, Bosniak. Iz čega je jasno da se radi o predstavnicima članovima Predsjedništva. Koji mogu biti i druge nacije. Vjerovati da je US pravosuđe propisalo rasnu i etnički pripadnost of the Croat, Bosnik, Serb, member of the Presidency naprosto je neukusno.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare