Published On: Fri, Jun 17th, 2016

HRVATI, DOISTA JEDINSTVEN NAROD NA PLANETI: Osim bivšeg predsjednika Stipe sada imamo i “navijače” koji rade protiv vlastitog naroda

FBL-EURO-2016-MATCH20-CZE-CROPred kraj utakmice između Hrvatske i Češke na teren je palo nekoliko baklji, a začuo se i jedan topovski udar.

Sudac je na kratko prekinuo utakmicu, a baklje su uklonjene s terena. Na tribini je došlo i do međusobne tučnjave između navijača. Prilikom eksplozije topovskog udara, kraj njega se nalazio jedan od vatrogasaca. On je odmah nakon eksplozije pao na zemlju.

 

 

 

“Prema provjerenim informacijama kojima raspolaže HHO u St. Etienneu se nalazi 300-tinjak pripadnika Torcide koji su tamo doputovali iz Hrvatske. Dio njih je zadržan na granici na graničnim prelazima Pasjak i Rupe budući je kod njih pronađena oprema za maskiranje i određena količina droge te se nad njima provodi kriminalistička obrada. Hrvatske vlasti su u direktnom kontaktu s francuskim vlastima i surađuju u pokušaju prevencije nereda na stadionu.

Navijači Torcide, ali i pripadnici drugih navijačkih skupina iz Hrvatske pribavili su ulaznice preko navijača St. Etiennea na drugo ime. Upravo stoga hrvatska strana inzistira na tome da predstavnici francuskih vlasti, ali i organizatora, prilikom ulaska na stadion provjeravaju ulaznice personalizacijom uz predočenje osobnih isprava temeljem kojih se utvrđuje identitet donositelja ulaznice”, upozorili su ranije iz HHO-a.