Published On: Pon, sij 20th, 2014

Hrvati će digitalizirati BiH

SARAJEVO – Savjetnik ministra komunikacija i prometa BiH Mehmed Agović izjavio je za Fenu da je završena tenderska procedura za izbor izvođača radova na prvoj fazi digitalizacije, u okviru koje je izabrana hrvatska kompanija Odašiljači i veze.

Dodao je da je trenutno u tijeku razdoblje za ulaganje žalbi, kojih zasad nema.

– Ukoliko ne bude žalbi, slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem koji predviđa da posao bude završen za 120 dana, a radovi bi mogli početi za mjesec ili dva – pojasnio je Agović.

Po njegovim riječima, prva faza, kojom je planirano pokrivanje digitalnim signalom Sarajeva, Mostara i Banja Luke, mogla bi biti gotova do lipnja 2014., a krajnji rok za završetak kompletnog projekta, odnosno pokrivanje cijele Bosne i Hercegovine, jest polovina lipnja 2015.

– Ukoliko bismo sada počeli, u skladu s predviđenom dinamikom vjerojatno ćemo uspjeti ispoštovati ovaj rok, a od izuzetne je važnosti da svi koji sudjeluju u projektu izvršavaju svoje zadatke što je moguće efikasnije – rekao je Agović.

Istaknuo je kako sada očekuju da javni emiteri u najkraćem mogućem roku usuglase statut i registriraju Javnu RTV korporaciju koja bi upravljala kompletnom infrastrukturom projekta digitalizacije.

Agović je kazao da su sredstva od oko 40 milijuna KM za ovaj projekt osigurana, od kojih je oko sedam milijuna namijenjeno za realizaciju prve faze.


uskrs ephzhb