Published On: Pet, pro 25th, 2020

PONIŽENI HRVATI I BOŽIĆ: Na Dodikovoj čestitci su zahvalni, Komšićevu shvaćaju kao provokaciju

Milorad Dodik uistinu je najmoćniji  političar u BIH. Socijaldemokrat i  suverenist. Netko tko uživa povjerenje daleko šire od svog naroda. Netko tko slobodno može kazati da predstavlja 2/3 ustavne konstitutuvnosti naše zemlje, dva od tri osnivača naše zemlje, i da govori u ime neosporive većine građana BIH.

S tim podatkom ne može se pohvaliti niti jedan drugi političar u BIH. I zato je problem strancima.  Prejak je. Mogao bi dovesti do New Testamenta. Novog ugovora o savezu tri naroda. Bez njih. Postati povijesna osoba koja je osigiurala trajan mir na ovim prostorima.

Crtačima karata to ne odgovara. BIH je zamišljena kao kontrolirani kaos. Rezervar iz kojeg se uvijek može i treba sutra ucijenjivati ujedinjenu Europu. Dodik je smetnja kaosu. Zato su Crtači uvijek u koaliciji s kaotičnim političarima u BIH. I u ratu s onima koji žele dogovor i mir.

Kada bi svi političari u BIH postali što i Dodik, gledali šire od svoje nacije i zastupali načela Daytona, što će reći i međunaorodnog prava, ne bi trebao postojati nadzornik OHR-a niti bi se morale provoditi nasilne metode koje primijenjuj nasilnik Inzko.

Tretirajući nas kao maloumne pse. U našim kućama i na našoj zemlji. Prilagođavajući nas potrebama Naručitelja. S nekih dalekih istočnih računa.

Dodik nije Hrvate kupio novcem niti privilegijama, nego srčanošću i principijelnošću. Političkim radom a ne medijskim trikovima postigao je to da danas  ima pravo govoriti u ime dva od tri naroda. U ime Srba koje suvereno predstavlja i u ime Hrvata među koje Komšić ne smije bez tri garnizona muhmina.

Ne postoji hrvatski političar koji bi Dodiku  mogao konkurirati kada bi se odlučio kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva u FBIH. Na što ima pravo. Baš onako kako to pravo ima Komšić. Ili Sejdić. Ili Finzi. Samo je dovoljno pročitati Ustav.

Iako je uspio što malo tko nije, vratio multietničnost političkih ideja u BIH, ponavljamo,  Dodik je na udaru  Valentina Inzka i muslimanskih organizacija u Sarajevu. Od koje su neke ina US crnoj listi.

Ne bi li Međunarodna zajednica upravo trebala podržati njega, koji doista širi ideju građanskog društva u sutrašnjoj stabilnoj federalnoj državi BIH umjesto što podržava unioniste koji pod građanskim smatraju unitarno i umjesto da šire ideje tolerancije i građanskog društva oni propagiraju hegemoniju? Traže da se srpski i hrvatski identitet i pogled na povijest podredi njihovom.

Ta iredenta, ta skupina nekih 70-ak ljudi čak se prozvala ironično “probosanskim snagama” Iako realno bez osiguranja ne smiju hodati niti po Zeničkom niti Sarajevskom kantonu.

Po Sarajevskom zato što su ga popljačkali a po Zeničkom zato što se tamo svega nečeg paradžematskog nanizalo. Nečeg što se više ne da kontrolisati.

Kako Hrvati u BIH formalno nemaju svog predsjednika u Predsjedništvu, Dodik im je čestitao  danas Božić. Razlika između ove čestitke i Komšićeve jeste u tome kako ju shvaća hrvatski narod u BIH. Širom BIH Dodikova čestitka shvaćena je iskreno i primljena k srcu.

Komšićeva čestitka shvaća se kao poniženje i provokacija. Neki su i opsovali na nju.

Hrvatima je jasno da je Komšić čovjek koji je naš narod tri puta ponizio. Koji nam prijeti. Koji je glasove Bošnjaka dobio obećavši da će Hrvatima ukinuti konstitutivnost, da će mitraljezom na Mostar, da će srušišiti Pelješki, dok su pred njim vjerni zombiji, u pravilu hrpa nepismenih likova, ako se pogledaju njegovi FB lajkači, prijetila kako će serijski silovati Kolindu Grabar dok će se s Čovićem završiti tako što će ga nabiti na kolac.

Der Spiegel je tada napisao da je Komšić “umjeren kandidat”. Iako su znali kakvom srednjovjekovnom političkom retorikom se služi. Ne bi je se postidilo ni arapsko proljeće.

Osim toga jučer je uzeo nekakvog budalastog fratrizana te ga kao mečku prošetao franjevačkim samostanom u Fojnici, upravo u kojem je Komšićeva Armija BIH ubila  Fra Nikicu Miličevića i Fra Leona Migića.

Fratrizan dotični, dao  si je  truda instagramirati se s Komšićem, uz uvjet šutnje o ovom slučaju nekažnjenog zločina o kojem nema kaznenopravnih reperkusija za nalogodavce.

Lik se zove  Fra Mirko Majdandžić. I svira harmoniku. I raja je. Bošnjaci ga zovu Mirza. I jako je omiljen u svom narodu. Bošnjačkom. On kaže da su franjevci oduvijek bili uz svoj narod. Bošnjački. Slažemo se. Šteta što nisu i uz naš. Što su nas lagali.

Mirzi nije palo na pamet postaviti pitanje što je zapelo s istragom. I kako je moguće da je Alija dva puta pomilovao ubojicu Fra Nikice I Fra Leona. Kako ne bi pali u zaborav čupamo ih iz sjećanja:

Mirko ih je zaboravio. Jer mu je to interes. Mi nismo . I nećemo. Bez obzira što nam taj red nije drag: Niti im išta više vjerujemo.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom…

Objavljuje Željko KomšićČetvrtak, 24. prosinca 2020.

Apsurdno je da na Komšićevu čestitku Božića gotovo i nema niti jednog hrvatskog lajka ili komentara. Sve redom Komšiću se na čestitci zahvaljuju njegovi birači Bošnjaci.

U to ime netko iz Komšićevog ureda sjetio se napravit fake profil neke navodne Hrvatice. Valjda je i njima neugodno. Ako Komšićevcima uopće išta može biti neugodno.

U Dodikovoj čestitci stoji:

Božić je blagdan radosti, vjere, mira i nade, koji sve vjernike ujedinjuje oko kršćanskih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije.

Želim svima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru da taj dan, kada se slavi rođenje Isusa Krista, svima podari mir, radost i kršćansku ljubav prema bližnjima i svojim sunarodnjacima. Uz iskrene želje da predstojeće blagdane provedete u zdravlju, duhovnom miru i radosti, upućujem vam iskrene čestitke povodom Božića – naveo je Dodik koji je čestitao nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatoličkim vjernicima.

Dodik za razliku od Komšića nikad nije vrijeđao katoličku elitu u BIH. Imao je sukobe s Komaricom no čak i tada nije rekao ono što je Komšić svojedobno poručio Puljiću:

Dodik je apelirao  svima, ne samo katolicima, da blagdanske dane provedu u krugu njihovih obitelji da bi u vrijeme pandemije koronavirusa sačuvali svoje i zdravlje i živote svojih najmilijih.

Gospodinu Dodiku želimo brzo ozdravljenje i ugodne obiteljske blagdane. Kao i svim ljudima dobre volje u slobodnoj Srpskoj.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>