Published On: Čet, srp 29th, 2021

Hrvat i Srbin pali s tonom kokaina nasred Atlantskog oceana

Sportskom triju” ne gine zatvor nakon što su tijekom regate na prekooceanskoj ruti između Lanzarotea na zapadnoj obali Afrike i Martiniquea u srcu Kariba “pali” s tonom kokaina!

Španjolski mediji pišu kako su uhvatili Hrvata, Srbina i Belgijanca, redom iskusne jedriličare, koje je za pothvat angažirala britanska krijumčarska skupina.

Sve je pošlo po zlu kada je policija 25. lipnja odlučila upasti na jedrilicu, usidrenu 240 kilometara od Azorskih otoka u Atlantiku.

Istražitelji španjolske Nacionalne policije i Porezne agencije uočili su da posada nije izvukla maksimum iz moćne jedrilice koja je dizajnirana da ”preleti” bilo koji dio oceana gdje puše povjetarac.

A kada su protresli vozilo, imali su što vidjeti. Tona kokaina na ilegalnom tržištu dosegnula bi vrijednost od 40 milijuna eura u Španjolskoj te više od 100 milijuna eura u Velikoj Britaniji.

Inače, istoj ekipi ovo nije prva “kokainska regata” jer su španjolski istražitelji potvrdili su se prijavili prije nekoliko mjeseci na poznatu regatu koja je u siječnju krenula iz Lanzarotea, a završila na Karibima, na Martiniqueu. Natjecanju su iskoristili kako bi prešli Atlantik do Kariba i vratili se natrag.

Nacionalna policija je uz suradnju britanskih i francuskih vlasti već provjerila da su se glavni članovi grupe redovno kretali između Costa del Sola i Alicantea u Španjolskoj, Velike Britanije i otoka Sveta Lucia i Martinique, piše Dnevno.hr.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x