Published On: Pon, pro 26th, 2016

HRT o smrti Georgea Michaela: "Život prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom"

Podnevni Dnevnik HRT-a vijest o smrti poznatog britanskog pjevača Georga Michaela začinio je informacijom da je glazbenikov život bio prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom. Nespretnom izjavom HRT je homoseksualizam izjednačio s promiskuitetnom seksualnošću očito aludirajući na činjenicu da mu je partner bolovao od AIDS-a. Promptno su reagirali iz LGTB udruga u Hrvatskoj tvrdeći da to što je netko homoseksualac ne znači da je nužno odan porocima. Niti da je homoseksualnost porok.
Inače prema nekakvim statističkim istraživanjima homoseksualci generalno jesu skloniji promiskuitetnijem načinu življenja, no sociolozi takvo ponašanje dovode u vezu s društvenom opresijom nad njima. Ukratko da ne postoji opresija oko pitanja homoseksualizma njihovo seksualno ponašanje bilo bi otprilike kao i kod heteroseksualaca. Ukratko integrirali bi se u seksualnu kulturu življenja većine, no kroz svoju seksualnost. Premda ako se pogleda današnja seksualnost mladih, odnos promiskuiteta kod hetero ili homo populacije, nije više u tolikom raskoraku.
Glazbenik je 2004. godine objavio svoj prvi dokumentarni film “A Different Story”. Riječ je o biografsku filmu u kojem govori o svojem životu i karijeri, od školskih dana do privatnih pobjeda i tragedija.
Spominjući film, HRT nije zaboravio spomenuti ni seksualnu orijentaciju Georgea Michela.
“…tada je snimljen i prvi dokumentarni film “A Different Story”, film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio”, priopćili su u Dnevniku HRT-a.
Iako je George Michael jedan od najuspješnijih i najomiljenijih glazbenika današnjice, HRT je veći dio priloga (kao i objavu na svojem portalu) posvetio njegovim ‘ne-glazbenim’ aktivnostima, navodeći da mu je partner preminuo od AIDS-a, više puta spominjući njegov homoseksualizam, da se “borio s depresijom i sumnjama u svoju seksualnost”, kao i da je naslovnice punio – bizarnim incidentima.
Na prilog HRT-a za Index su se očitovali i iz Zagreb Pridea.
“Zagreb Pride će odmah pokrenuti pravne radnje da se ovakvo sramoćenje LGBT osoba na HTV-u više ne dogodi”, komentirao nam je Marko Jurčić današnji prilog o smrti Georga Michaela u Dnevniku HRT-a.
HRT-ovo obilježavanje smrti slavnog pjevača izazvalo je žestoke reakcije na društvenim mrežama, gdje je više komentatora upozorilo na neprimjerenost prezentacije i izrečenog sadržaja.

 

 

na hrt-u za g.michaela samo što nisu dodali: čudo da je i toliko živio. oni su svoj “kršćanski zadatak” obavili. ✔