Published On: Wed, Jul 13th, 2016

HRELJA SE POHVALIO ‘Mesić će s nama na izbore’ MESIĆ ‘Tek razmišljam o prijedlogu’

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja pohvalio se u utorak da će na predstojeće izbore izaći s najpoznatijim umirovljenikom, bivšim predsjednikom države Stjepanom Mesićem.

– Informacija je točna. Mesić će biti na listi naše Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici, i to negdje oko desetog mjesta na listi – rekao je Hrelja i pojasnio da će po sporazumu s SDP-om njegovoj stranci pripasti tri mjesta na izbornim listama, od čega su dva “sigurna”, a treće takvo da uvelike ovisi o preferencijalnim glasovima.

Hrelja će kao i ranije biti na listi u osmoj izbornoj jedinici, a pored prve još će svoga kandidata istaknuti u drugoj izbornoj jedinici, no još nije određeno tko će to biti.

Razgovarali smo i s Mesićem, a nakon tog razgovora ispada da se Hrelja malo istrčao s pričom.

– Točno je da ima takvih prijedloga, ali o puno faktora ovisi hoću li izaći na izbore. Ništa nije dogovoreno i tek trebam razmisliti o prijedlogu – istaknuo je Mesić.

O kojim to faktorima ovisi odluka hoće li sudjelovati na izborima kao kandidat HSU-a, Mesić nam nije otkrio. Na pitanje je li o tome razgovarao s predsjednikom SDP-aZoranom Milanovićem, odgovorio je negativno i rekao da Milanovića nije ni vidio “od kada je otišla ova genijalna Vlada”.

Hrelju smo također pitali je li o angažiranju bivšeg predsjednika Mesića na njihovoj izbornoj listi razgovarao s Milanovićem. Odgovorio je potvrdno.

– Milanović je rekao da se on nema što miješati u naš izbor te da je naše pravo da u svojoj kvoti kandidiramo koga želimo – rekao je predsjednik HSU-a.

U SDP-u su na ovu temu rekli kako iz koalicijskog ugovora proizlazi da je pravo svake stranke da stavi na listu u sklopu svoje kvote osobe koje želi, premda svatko ima pravo i revizije.

– Do sada se nije dogodilo da netko osporava nekome kandidata s kojim želi izaći na izbore – rekao je naš sugovornik iz vrha SDP-a, napomenuvši da je predlaganje Stjepana Mesića vrlo neobičan prijedlog.