Published On: Čet, stu 7th, 2019

Hrasničani šokirani istupom načelnika Senaida Memića: Promijeni ženu koja ne može roditi!

 

Grupa građana je burno reagirala tijekom rasprave o budžetu Općine Ilidža za 2020., u MZ Hrasnici II. Naime, među brojnim primjedbama na budžet, jedan od prisutnih građana je rekao načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću kako je apsurdno u budžetu planirati 600.000 KM za boračka udruženja, a svega 30.000 za medicinski potpomognutu oplodnju.

– Na te riječi načelnik je odgovorio “šta će ti doktor, valjda znaš kako se djeca prave”, a na konstataciju prisutnog građanina da medicinski problem ima supruga, jer on iz prethodnog braka ima dvoje djece, načelnik odgovorio “pa promijeni ženu”, rekao nam je jedan od čitalaca koji je zgrožen ovakvim ponašanjem načelnika. Čitaoci su nam naveli i da je mnogo prisutnih građana, posebno starijih, uz negodovanje napustilo skup, a drugi su burno reagirali.

– Stariji građani koji su prisustvovali raspravi nisu mogli povjerovati kakve riječi izlaze iz usta jednog oca, supruga, hadžije, rekli su nam čitaoci.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić tvrdi da je riječ o širenju neistinitih vijesti.

– Osjećam potrebu da prije svega kao čovjek, suprug, otac, djed pa općinski načelnik, profesor doktor, reagiram na gnusne i zlonamjerne vijesti, a koje kažu da sam na održanoj javnoj raspravi o Nacrtu budžeta u Hrasnici podrugljivo govorio o medicinski potpomognutoj oplodnji. Naime, kad se na takvom javnom skupu javi čovjek koji je određena politička opcija i koji apsolutno nema nikakvog dodira sa aktuelnom temom, medicinski potpomognutom oplodnjom, o kojoj ja kao načelnik i Vijeće imamo vrlo jasan i poznat stav, a to je podržavanje svih načina i programa koji se tiču podizanja nataliteta, kao gorućeg problema našeg društva, dobije samo odgovor na provokaciju, a to nije nikako moj stav. Svakako da odgovor na provokaciju ljudima koje poznajem lično, mora biti adekvatan provokaciji koja je upućena meni. Znači, to nije mišljenje, ni konstruktivan prijedlog kojim bi se pomoglo da naša lokalna zajednica adekvatno prilagodi budžet građanima za 2020., nego provokacija, tvrdi Memić i dodaje kako je samo odgovorio na takvu drsku, unaprijed planiranu ciljanu provokaciju usmjerenu da ga diskreditira kao čovjeka od te političke opcije.

Memić navodi i kako Općina Ilidža već godinama potpomaže svaki vid medicinske potrebe građana, od medicinske potpomognute oplodnje, teških bolesti ali i pomoći za socijalno ugrožene stanovnike, prenosi  Oslobođenje.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare