Published On: Čet, ruj 22nd, 2016

HRABROST DISTANCIRANJA "Ne podržavamo referendum u RS-u, to je naš jasan stav"


Da je Beograd podržao Banja Luku, što bi time Banja Luka dobila? Ništa, osim hipoteke da provodi politiku Beograda. Distanciranjem od referenduma, Beograd je Banja Luci dao ono što ona odavno i konzumira. Samostalno vođenje politike bez tutorstva Beograda. Stoga je Vučićevo hvalisanje nad distanciranjem od referenduma smiješno. Srpskoj ono upravo i treba. Da je kojim čudom Vučić podržao referendum naštetio bi RS-u. Ovako je neposlušnost RS-a i njegov prkos prema OHR-u i Ustavnom sudu isključivo unutarnje pitanje BIH i tako treba i ostati.
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u New Yorku kako je Srbija protiv održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali da podržava teritorijalni integritet RS-a unutar BiH, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom.
Vučić je, gostujući na Institutu “East West” u New Yorku kazao kako je bilo vrlo teško javno iznijeti takav stav, ali da je srbijanska Vlada to ipak učinila, prenosi Tanjug.
“Na ceremoniji otvaranja  autoceste u Banjoj Luci to sam rekao grupi od oko 5.000 Srba i pozvao ih na smirivanje situacije. Istinu govoreći, nisam čuo ostale čelnike s Balkana kako govore nešto slično tome “, rekao je Vučić.
Dodao je kako nema nikakav problem da kaže kako Vlada Srbije nije podržala održavanje referenduma, i da je to jasan stav srbijanske Vlade s kojim se suglasio i predsjednik države.
Vučić je naglasio kako Srbija podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske unutar BiH, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom.
“To je jasno stajalište Srbije koje je vrlo lako razumjeti i smatram da je to odgovoran i ozbiljan stav “, rekao je Vučić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>