Published On: Sub, stu 14th, 2015

HOYT YEE: Nećemo podržati veći broj entiteta i nove podjele među ljudima

Građani mogu pomoći tako što će svojim izabranim predstavnicima jasno reći da očekuju bolju upravu, više radnih mjesta i manje korupcije, a ne sitnu i podijeljenu politiku koja je ometala razvoj države prethodnih 20 godina, kaže u intervjuu za Oslobođenje Hoyt Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a za Europu i Aziju

• Dragan Čović najavljuje izmjene Izbornog zakona u BiH u koje bi se uvela i dodatna prava “konstitutivne manjine”, uz obrazloženje da su Hrvati ugroženi u BiH, odnosno tzv. plutajuće izborne jedinice koje se ovdje tumače kao prvi korak ka trećem entitetu i praktična izmjena vašingtonskog dogovora, pri čemu se poziva i na potporu američke administracije. Ima li?
– Sjedinjene Države prihvaćaju snažnu raspravu među svim stranama i narodima o tome kako postići bitne ekonomske i političke reforme potrebne za stabilnu i naprednu demokraciju. Na BiH je da odluči o rješenjima. Da bi bila uspješna, rješenja će zahtijevati široku podršku stanovništva, tako da ona koja zadovoljavaju samo jednu stranku ili narod će teško uspjeti. SAD su spremne pomoći BiH u razvijanju i provođenju reformi u skladu s načelima Daytonskog sporazuma, uključujući i to da je BiH demokratska, multietnička, suverena i neovisna država, sa neupitnim teritorijalnim integritetom koji se sastoji od dva entiteta. Mi nećemo podržati prijedloge da se poveća broj entiteta ili stvore nove podjele među ljudima.
OSLOBOĐENJE

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare