Published On: Sub, lis 17th, 2020

HOTI: Sporazum sa Srbijom o međuosobnom priznanju na proljeće

Avdulah Hoti, premijer Kosova, rekao je da će se dijalog između Beograda i Prištine okončati uzajamnim priznanjem za nekoliko mjeseci. Cilj je, kako je kazao, da se to dogodi na proljeće naredne godine.

Kosovo Online, prenoseći pisanja prištinskih medija, navodi još i to da je Hoti kazao da će insistirati na dobijanju priznanja od Srbije – u suprotnom, sporazuma neće biti.

“Ili će dijalog dovesti do sporazuma uz recipročno priznanje, ili neće biti ničega. Tijekom posjeta europskim glavnim gradovima iznosio sam naše principe i s njima ulazim u ovaj proces”, rekao je Hoti, prenosi Nova.rs.

“Ovaj proces se završava recipročnim priznanjem. Za nekoliko mjeseci ćemo doći do te točke i zaključujemo proces. Cilj je proljeće, odnosno prvi mjeseci sljedeće godine i nikako ne nastavljamo u drugom dijelu godine”, dodao je Hoti.

On je istaknuo i da će o mjestu predsjednika Kosova, u veljači ili ranije, razgovarati i sa predstavnicima oporbe./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>