Published On: Sri, lis 23rd, 2019

HOROR U VELIKOJ BRITANIJI U kamionu pronađeno 39 mrtvih tijela, vozač uhićen

Britanska policija pronašla je danas 39 mrtvih u kamionskoj prikolici u industrijskoj zoni u Essexu.

Vjeruje se da je kamion došao iz Bugarske te je ušao u Veliku Britaniju u Holyheadu u Walesu u subotu.

Vozač je 25-godišnjak iz Sjeverne Irske te je uhićen.

 

– U tijeku je proces identifikacije žrtava, a što će potrajati, rekao je policijski istražitelj Andrew Mariner.

Kako javljaju britanski mediji, policija je pokrenula jednu od najvećih istraga o ubojstvima u povijesti te zemlje nakon što je u prikolici kamiona pronađeno 39 mrtvih tijela, među kojima je i jedno tijelo tinejdžera. Ostala tijela pripadaju odraslim osobama.

 

Vozač kamiona, 25-godišnji mladić iz Sjeverne Irske, je uhićen pod sumnjom za ubojstvo.

BBC navodi kako je policija dojavu dobila od Hitne pomoći oko 1:40 u noći po lokalnom vremenu nakon otkrića kamiona s tijelima u industrijskoj zoni Waterglade u gradu Graysu. Cijelo područje odmah je ograđeno.

Kamion je, javlja BBC, u Veliku Britaniju ušao u subotu preko luke Holyhead, a krenuo je iz Bugarske. U tijeku je identifikacija tijela, a policijski zapovjednik Andrew Mariner je izjavio da će to biti “dugotrajan proces”.

“Ovo je tragičan događaj u kojem je živote izgubio velik broj ljudi. U tijeku je istraga kako bismo utvrdili što se dogodilo. U tijeku je identifikacija žrtava. Vjerujemo da je kamion stigao iz Bugarske u subotu, 19. listopada. Vozač kamiona je uhićen i u pritvoru je. Nakon što smo primili dojavu o pronalasku kamiona stigli smo na mjesto događaja. Sve osobe koje su se nalazile u kamionu bile su mrtve”, kazali su iz policije.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare