Published On: Uto, stu 5th, 2019

HOROR NA AUTOCESTI Devetero migranata spašeno iz drvenog sanduka

Policijski službenici koji na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija su u utorak u ranim jutarnjim satima vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom dijelu vozila kojim je upravljao krijumčar.

Policijski službenici koji na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija su danas, 5. studenog, u ranim jutarnjim satima vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom dijelu vozila kojim je upravljao krijumčar, priopćio je MUP.

Naime, na autocesti Zagreb – Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila marke Volkswagen Crafter poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverja, a kakav se koristi za prijevoz dijelova strojeva.

Sanduk je bio zatvoren vijcima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

“Njegovim otvaranjem, policijski službenici pronašli su i vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana (tri muškarca, dvije žene i četvero maloljetnika).

Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osjetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali zrak. Osobama je odmah ponuđena liječnička pomoć, dok je Centar za socijalnu skrb maloljetnicima imenovao posebnog skrbnika”, priopćila je policija.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu.

Sedam članova obitelji iz Irana izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljana Iraka ovu mogućnost odbila te su smješteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka readmisije.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

S ovim kaznenim djelom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su uhićeni na MCGP Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku radi provođenja kriminalističkog istraživanja, piše index.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare