Published On: Čet, srp 14th, 2016

HOLLANDE: Theresa, čestitam, a sad što prije idite iz EU

Francuski predsjednik Francois Hollande uputio je čestitke britanskoj premijerki Theresi May izražavajući želju da što prije započne proceduru izlaska Britanije iz EU.

Hollande je u telefonskom razgovoru s May izrazio želju u nastavak dobrih bilateralnih i prijateljskih odnosa između dvije zemlje, priopćila je Jelisejska palača.

Theresa May koja je službeno preuzela dužnost britanske premijerke, imenovala je europskeptičnog zastupnika vladajuće britanske Konzervativne stranke Davida Davisa za ministra zaduženog da organizuje izlazak Velike Britanije iz Europske unije (EU) (Brexit).

Britanska premijerka Theresa May sinoć je imenovala bivšeg ministra vanjskih poslova Philippea Hammonda za novog ministra financija.

Imenovanje Hammonda za ministra financija je prvi korak u formiranju vlade koji je poduzela Mey samo nekoliko sati nakon preuzimanja dužnosti premijerke.

May kod kraljice Elizabete

Dosadašnji ministar financija George Osborne, koji je ovu funkciju obavljao od 2010. godine i bio bliski suradnik dosadašnjeg premijera Davida Camerona, podnio je ostavku, prenosi Reuters.

Theresa May službeno je jučer popodne potvrđena kao nova premijerka Velike Britanije.

Blagoslov za preuzimanje dužnosti dobila je od britanske kraljice Elizabete Druge, nakon što je nešto ranije David Cameron predao ostavku u Bakingemskoj palači.

Theresa May je prva žena premijer na čelu Velike Britanije nakon Margaret Tacher. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>