Published On: Ned, sij 24th, 2021

HOFFMANN ZA HMS: “Av Av” je zabrinut zbog posljedica nakon što se utvrdi njegova kaznena odgovornost; preporučujem mu žurnu medicinsku skrb

Hrvatski Medijski Servis objavio je u petak da je Granična policija BiH proslijedila Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu koju je glavni inspektor te državne policijske agencije, Svevlad Hoffmann, podnio protiv novinara Avde Avdića, glavnog urednika portala „Istraga.ba“, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”, jer je javno iznio tvrdnju da dvije trećine službenika u institucijama BiH rade za interese susjednih država, Hrvatsku i Srbiju. Ova priča danas je dobila nastavak.

Podsjećamo, Hoffmannova prijava uslijedila je nakon što je Avdić u utorak (19. siječnja) u programu N1 televizije kazao:

„Ajmo biti realni odmah na početku, dvije trećine službenika u institucijama, što sigurnosnim, što drugim političkim institucijama BiH, radi za susjedne države. Jedna trećina radi za Republiku Hrvatsku i sluša upute iz Zagreba. Druga trećina radi za Beograd i sluša upute iz Beograda.“

Hoffmann je ustvrdio da je Avdić ovom izjavom dvije trećine zaposlenih, u prije svih sigurnosnim institucijama u BiH, lažno označio špijunima i veleizdajnicima u BiH.

Nakon što je HMS objavio vijest da je Hoffmann prijavio Avdića, glavni urednik portala “Istraga.ba” objavio je komentar naslovljen “Hofmanove kapi: Upozoravao na “okupljanje Bošnjaka”, skriva podatke o hrvatskim operacijama na granici sa BiH i prijavljuje novinare zbog kritiziranja Hrvatske” u kojem se služi nemuštom alegorijom sadržanoj u prostom vicu.

Inače, Avdić je u tekstu ponovio niz optužbi na rad Svevlada Hoffmanna, kao i ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića te glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Gordane Tadić optuživši ih da rade u interesu Republike Hrvatske.

Komentar na Avdićev uradak HMS je zatražio od Svevlada Hoffmanna, glavnog inspektora Granične policije BiH.

-Av Av je očigledno dobrano zabrinut i svjestan zakonskih posljedica koje mu sljeduju nakon što se, mišljenja sam, nedvojbeno utvrdi njegova kaznena odgovornosti za teško kazneno djelo za koje je prijavljen mjerodavnom državnom Tužiteljstvu BiH, kazao je Hoffmann.

On dodaje da novinar “Av Av” (Avdić je u javnosti poznat po nadimku izvedenom od početnih slova njegova imena i prezimena) sada nastoji čitavu stvar svesti na banalnu razinu “bajatih viceva” kojima je, kako dodaje, inače kao takav i sklon.

-Ovaj otužni vic maher, sada putem vlastitog portalčića “hrabro” ponavlja svoju odvratnu i neistinitu izjavu o kolaboraciji većine uposlenih u sigurnosnim institucijama Bosne i Hercegovine, naglasio je Hoffmann.

Hoffmann je mišljenja da “razbijajuća izjava o hrvatsko-srpskim sigurnosnim špijunima unutar institucija BiH” nažalost surovo korespondira s aktualnim izjavama visokorangiranih političara koji, kako ističe, također u drugom i drugačijem vide samo zlo i naopako.

-Ovaj put protiv Av Ava neću podnositi kaznenu prijavu,nego ću mu dobronamjerno preporučiti žurnu medicinsku skrb, istaknuo je Hoffmann./B. G./HMS/