Published On: Čet, velj 4th, 2021

HOFFMANN: Iznesene laži skupo će koštati Slobodnu Bosnu

Internetski portal bivšeg sarajevskog tjednika “Slobodna Bosna” objavio je tekst naslovljen “SVEVLAD HOFFMANN, GRANIČNI SLUČAJ: Za skandal s italijanskim parlamentarcima kriva je novinarka koja je prebacivala migrante u Hrvatsku!?“. U tom je tekstu glavni inspektor Granične policije BiH te savjetnik ravnatelja spomenute policijske agencije, Svevlad Hoffmann, nazvan “slugom oba HDZ-a” (i RH i BiH) te osobom koja radi u interesu susjedne, a na štetu vlastite države. Zbog tih tvrdnji Hoffmann se obratio Slobodnoj Bosni demantijem najavivši podizanje prijave protiv autora spornog članka.

Hoffmannov demanti na pisanje Slobodne Bosne HMS prenosimo u cijelosti:

– ZAHTJEV ZA ISPRAVKOM IZNIJETIH NEISTINITIH ČINJENICA

Dana 02.02.2021. na gore navedenom portalu objavljen je tekst pod naslovom: „SVEVLAD HOFFMANN, granični slučaj: Za skandal za italijanskim parlamentarcima kriva je novinarka koja je prbacivala migrante u Hrvatsku?“.

U tom tekstu, pored ostalih netočnosti, iznijeli ste i slijedeću laž na koju vam ovim putem posebno ukazujem:

“Ovo nije prvi slučaj da Hoffmann istupa u zaštitu Hrvatske. Hrvatskih vlasti i policije, braneći čak i brutalne postupke policije susjedne države, poput surovog premlaćivanja migranata. ‘Slobodna Bosna’ već je u više navrata pisala kako ovaj poslušnik oba HDZ-a (i hrvatskog i bosanskohercegovačkog) radi u interesu susjedne, a na štetu vlastite države.”

Iznesenom neistinitom konstatacijom kojom ste me okarakterizirali “poslušnikom oba HDZ-a”, i službenom osobom koja “radi u interesu susjedne a na štetu vlastite države”, nanijeli ste nesagledivu štetu mome ugledu okarakteriziravši me potpuno neutemeljeno stranim kolaboracionistom, nekom vrstom kulturvundovca a što je poslužilo kao povod brojnim čitateljima da ispod predmetnog teksta saspu salvu uvreda i neizravnih prijetnji na moj život – „Na Mirogoju procvjetale lale stiglo djubre iz zagrebačke štale“

Dakle iznesenim lažima na moj načun ne samo da ste me oklevetali jer nisam član niti jedne političke stranke niti sam u bilo kakvom kontaktu sa “oba HDZ-a”, pa onda ne mogu biti ni poslušnik nekog sa kim ne komuniciram, nego ste mi na čelo prilijepili epitet navodne pete kolone koja radi u sigurnosnim službama Bosne i Hercegovine, što klevećenju autora teksta daje dodatnu specifičnu težinu.

Te će javno iznesene i pronesene laži, uvjeren sam, skupo koštati Slobodnu Bosnu, pa ću autoru teksta pred Općinskim Sudom u Sarajevu omogućiti da iznese sve dokaze na temelju kojih me je na do sad nezapamćen način oklevetao. Da biste ublažili štetu koju ste mi prouzročili zahtijevam da po prijemu mog zahtjeva isti objavite na istom mjestu, bez skraćivanja i u istoj rubrici u kojoj ste objavili klevetnički tekst na moj račun.

Također, zahtjevam da ispod predmetnog teksta uklonite sve komentare vaših anonimnih i nadasve kulturnih čitatelja kojima ste ostvorili svoj medijski prostor za anonimno vrijeđanje i životnu ugrozu policijskog službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, napisao je Hoffmann Slobodnoj Bosni.

Podsjećamo, Hoffmann je jučer za HINA-u izjavio kako je talijanska novinarka koja je nedavno pratila posjet Hrvatskoj skupine talijanskih zastupnika u Europskom parlamentu sudjelovala u pokušaju organiziranja ilegalnog prelaska migranata preko granice iz pravca Bosne i Hercegovine.

“Novinarka je zatražila od pripadnika GP BiH da propuste jednu skupinu ilegalnih migranata prema Hrvatskoj kako bi europarlamentarci mogli vidjeti kako hrvatska policija prema njima postupa”, kazao je Hoffmann HINA-i što je bio povod za sporni tekst Slobodne Bosne.