Published On: Uto, lip 24th, 2014

Hodočasnici stižu u Međugorje na obljetnicu ukazanja

Međugorski župljani, kao i domaći te strani hodočasnici, sutra, 25. lipnja obilježavaju 33. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju. Povodom obljetnice pristižu brojni hodočasnici iz BiH i regije, ali i iz drugih zemalja svijeta. Središnji večernji molitveno-liturgijski program započet će sutra u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se svetom misom u 19 sati. Kao i svakog 25.u mjesecu, od 22 do 23 sata bit će Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a nakon toga nastavlja se redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro. Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira, prvi se put ukazala 24. lipnja 1981. na predjelu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Pojavila se u sumrak u liku mlade žene s djetetom u naručju, koja je preko šestoro djece, što su je vidjela, svijetu poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice Marije Pavlović Luneti obraća svijetu objavljujući svoje duhovne poruke s istim žarom kao i 1981. godine. Vatikan nije ni priznao, ni opovrgnuo ova ukazanja, jer ona još traju. Međugorje je od strane Vatikana trenutno priznato kao mjesto molitve.

Ured informacija prije godišnjice bilježi skupine hodočasnika iz Italije, SAD-a, Slovačke, Rumunjske, Singapura, Belgije, Poljske, Francuske, Švicarske, Austrije, Brazila, Španjolske, Irske, Engleske, Koreje i Kine. Brojni će hodočasnici doći u Međugorje pješice na obljetnicu, a neki su svoj zavjet ispunili ranije.

dnevnik.ba