Published On: Sub, ruj 24th, 2016

Hoće li PIC osim Dodika sankcionirati i Inzka zbog kršenja Ustava BIH?

SARAJEVO – Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, rekao je da su sankcije moguće za one koji organiziraju referendum u Republici Srpskoj.
„ Moram održati sastanak Savjeta za provođenje mira (PIC). Mislim da ćemo govoriti o tome, da bi došlo do sankcija. Više snage imamo ako smo jedinstveni“, rekao je Incko u intervjuu TV1 koji će biti emitiran večeras. Najavio je da su, nakon održavanja referenduma, moguće sankcije za vlasti u RS, odnosno za one koji su provođenjem referenduma o Danu RS počinili krivično djelo.
“Do sada nije bilo raspoloženja u PIC-u za neke sankcije, ali vidim da se tamo klima mjenja i sve više članova smatra da se mora nešto napraviti”, kaže Inzko. On navodi da je referendum kršenje Daytona s obzirom na nepoštivanje odluke Ustavnog suda BiH.
Hoće li PIC sukladno tome kazniti i Inzka s obzirom da je već nekoliko puta prekršio Dayton, naročito u vrijeme Platforme kada je pogažen Ustav FBIH?

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>