Published On: Sri, svi 19th, 2021

Hoće li Bošnjaci podržavati Komšića i nakon što Hrvatska uvede vize za građane Federacije?

Koliko je snažna ljubav prema majorizaciji?

Koliko je velika mržnja prema Hrvatima?

Vidjet će se to uskoro ako Hrvatska, prema onome što jeste međunarodni standard, kada se radi o neprijateljskim politikama, uvede vize za sve građane Federacije. Bit će tada zanimljivo promatrati što se nakon toga događa u Sarajevu.

Do sada su Bošnjaci uživali majorizaciju i otimanje tuđeg ustavnog prava bez  ikakvih posljedica. Primjerice Bošnjak je u podne mogao nametati Hrvatu predstavnke a poslije podne aplicirati na sezonski posao na Jadranu, ili preko proxy firme u Hrvatskoj ići na posao u EU. Od sutra to više neće moći biti moguće.

Isto tako Hrvatska je do sada formalno bez presude Ustavnog suda BIH o nelegalnosti Izbornog zakona i Izetbegovićeve jasne odluke da istu nema  namjeru provesti nije smjela reagirati.

Od neki dan je to drugačije. Od neki dan međunarodno pravo je na strani Hrvata.

Hrvatska ima pravo i obvezu u cilju zaštite Daytonskog sporazuma i samozaštite od radikalne politike koja prijeti i pršti, kao i u cilju zaštite vlastitog naroda uvesti sankcije onom dijelu BIH kokji prijeti rušenjem Pelješca, nastavkom rušenja odnosa s Hrvatima i koji je nezasitan u svome nacionalizmu.

U konačnici te sankcije mogle bi biti jako plodonosne za cijelu BIH i napore koje u toj zemlji nastoje provesti demokratske snage. Građanske partije, tolerantnije partije u Bošnjaka, kojima Hrvati nisu najveći životni problem mogle bi ojačati, ogorčenje Bošnjaka prema SDA nakon što ih ta stranka dovede pred svršen čin porast će. Oponenti SDA-u konačno dobit će vjetar u leđa i od EU i US politike. I kraj jedine proterorističke partije Europe bit će konačan.

Bit će to početak jedne nove BIH. BIH koja vida svoje ratne rane, i koja konačno kreće u dijalog. Uz poštivanje svih.

Dugoročno bit će to i kraj HDZ-a jer više neće biti potrebe da se Hrvati okupljaju oko jedne stranke.

Preduvjet svake demokracije BIH jeste da Komšić i SDA postanu prošlost. To je danas jasno svima, osim glasačima nekoliko radikalnih bošnjačkih političkih opcija. Koje su srećom manjina.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
Gost
1 mjesec prije

Glasom koji za Covica damo,glogov kolac Komsicu zabijamo,I zato ga k’o Hercegovacka raja i Bosnjacima zabijemo do jaja. Kako jednostavno!! Evo bahlijetine.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x