Published On: Fri, Nov 15th, 2013

“Hoće da budu Vučićeve pudlice”

18129706535283d131ee249028603977_640x427

Novi Sad – Predsjednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ne postoji šansa za okupljanje oporbe u Srbiji, jer oporbe u Srbiji trenutno i nema.

“Demokratska stranka i Liberalno – demokratska partija se, umjesto oporbenog djelovanja, utrkuju da budu nova politička pudlica Aleksandru Vučiću. Imamo partije vlasti i partije koje su smijenjene s vlasti, a koje bi rado ušle u protivprirodni blud s vlastima”, rekao je Živković za Radio – televiziju Vojvodine.

Prema njegovim riječima, umjesto organizirane oporbe, postoje “političke sponzoruše koje traže novog zaštitnika, sad u Aleksandru Vučiću”.

Dodao je da zbog svega toga ne vidi nijednog oporbenog lidera s kojim bi njegova stranka mogla surađivati.

” Nije se desilo ništa ni u borbi protiv kriminala, ništa od Vučićevih obećanja, od one krađe izbornih listića do skidanja rotacije … Što su učinili? Jedina velika promjena kod Vučića je ta što je ukapirao da nacionalizam nema veze. I sad trebam navijati za njega zbog toga?”, kazao je Živković.

On je aktualnu vlast optužio i za enormno zaduživanje Srbije, navodeći da je javni dug zemlje za deset milijardi veći nego prije godinu dana, ali i za udaljavnje od EU​​.

“Mi gledamo tri tjedna ruske jeseni u Srbiji, a predsjednik Nikolić podnosi izvještaje ruskom predsjedniku kao mlađi referent u nekadašnjem KGB-u … Uz to, nitko osim nas nije poklonio Rusiji svoju nacionalnu naftnu kompaniju”, kazao je Živković.

Izvor: B92 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=11&dd=13&nav_category=11&nav_id=777212