Poskok je u posjedu pisma HNS BIH, krovne udruge koja okuplja sve hrvatske stranke u BIH.     Pošto je pismo podugačko donosimo samo najbitnije dijelove: Početak pisma.               Kraj pisma.   Draga hrvatska nacijo, u suštini draga molitvena zajednico, dragi trećeredaši, dragi karizmatici i svi koji to planirate […]

" />
Published On: Ned, ruj 29th, 2019

HNS UPUTIO PISMO UN-u: Pred vam je stajao Nitko, govorio je ništa, u ničije ime, jer predstavlja upravo ništa prema Ustavu BiH

Poskok je u posjedu pisma HNS BIH, krovne udruge koja okuplja sve hrvatske stranke u BIH.

 

 

Pošto je pismo podugačko donosimo samo najbitnije dijelove:

Početak pisma.

 

 

 

 

 

 

 

Kraj pisma.

 

Draga hrvatska nacijo, u suštini draga molitvena zajednico, dragi trećeredaši, dragi karizmatici i svi koji to planirate postati…

Vaši izabrani legitimni predstavnici, nakon Komšićevog nastupa u UN-u jesu bili dužni pojasniti svjetskoj javnosti da je tamo boravio hohštapler koji ne predstavlja nikog u BIH. A najmanje hrvatskog člana Predsjedništva.

Oni to nisu učinili. Iz vlastitog nemara. A ni Dodik nije stigao. Iako on inače bi.

Umjesto toga, čitate najnormalnije dijelove govora Željka Komšića kao najnormalnijeg političara u većini hrvatskih medija. Što će reći da Komšić polagano dobija bitku, zbog šutnje vaših političara koji su se već izgleda navikli na njegovo političko trećemandantno silovanje hrvatskog ustavnog prava.

Ako ste politička nacija, dužni ste kao politička nacija biti kritični prema neradu svojih političara. Ako ne zbog vas onda zbog onih koji su dali živote vjerujući u neku ideju.

Ako vam je svejedno i zbog njih, i vi mislite samo na sebe, onda možete odmah na ovom dijelu prestati čitati ovaj tekst. Ne tiče vas se ova tema. Vi ostali možete nastaviti čitati.

Ne može  hercegovska i bosanska franjevačka provincija raditi baš sve za vas. Evangeliziritati, osnivati domove za nezbrinute djevojčice i dječake, i bdijeti s njima do u kasne noćne sate. Dok nitko ne gleda.

Osim toga oni su sada dobili 7 milijuna jako važnih RH kuna, također vaših kuna,  za svoje važne projekte obnove galerija i fasada i ne mogu biti baš cijelih 24h uz svoj narod. Uz koji su oduvijek jelte.  Bili su zadnjih 555 godina kad su se kod sultana izborili , kako kažu – “za naša prava” u vilajetu. Koja smo tako divno konzumirali i lijepo nam bijaše.

Al više ne mogu. Umorili su se. I fasade čekaju.

Vrijeme je, o lijepa, o draga, o slatka, molitvena zajednico, da zovete svoje birane političare, da im šaljete poruke, da im ne date spavati, dok ne krenu raditi  svoj posao za koji ih Vi masno plaćate.

Komšić je vaše pare oteo nelegalno i on vas ionako neće slušati. Oni su vaše pare uzeli legalno – dužni su Vas slušati.

Šaljite im poruke i pitajte ih zašto šute, ako su u kampanji kazali da neće šutjeti.

Ako vaš radnik zabušava reći ćete mu da zabušava. Oni, vaši političari nisu naše plemstvo niti su naši gospodari. Oni  su naši radnici.

Recite svojim radnicima da zabušavaju. Da ne rade. Ako ste hrvatska nacija, ako ste hrvatsko gospodstvo.

Ako ste tek pak molitvena skupina, koja radi kako joj fratri kažu, koja ne odvaja religiju od politike, zanemarite kompletan ovaj tekst.

On se  uopće ne obraća vama.

Za sve ostale koji su skontali poantu ovog teksta jednostavna je poruka:

Ljeto je prošlo i tu i na East Riveru. Idemo delati…

Pritiskom na njih, poslat ćete im jasnu poruku: Ili će raditi posao za koji ih plaćamo, ili njihove usluge više nećemo trebati.

Ovo pismo naravno ne vrijedi za obitelji koje imaju jedno ili više zaposlenih putem političkih veza. Poštujemo i vaš način življenja i u potpunosti razumijemo vašu ograničenost glede ove građanske akcije.