Published On: Uto, lip 29th, 2021

HNS se oglasio o spornom grbu na dresu: Riječ je nenamjernoj pogrešci, tražit ćemo odgovornost

Hrvatski fudbalski savez (HNS) se oglasio priopćenjem nakon što je reprezentacija tijekom Europskog prvenstva nosila dresove s pogrešnim grbom. Modrić i društvo su nosili šahovnicu s prvim bijelim poljem.

Printanje sportske opreme hrvatske reprezentacije radi kompanija “Sitotisak Decolor”, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna pogreška u ručnom vektorskom crtanju i potom u printanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena.

Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od kompanije “Sitotisak Decolor” te interno sankcionirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta, navedeno je u priopćenju hrvatske kuće nogometa.

Podsjećamo, Hrvatska je jučer nakon sjajne utakmice u Kopenhagenu eliminirana nakon produžetaka. Reprezentacija Španjolske je slavila s ukupnih 5:3, nakon 3:3 u regularnih 90 minuta.

Čak četiri utakmice igrali su Modrić i društvo s pogrešnim grbom, i nitko nije reagirao.

Na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo. Dakako da je na službenom državnom grbu crveno.

Na dresu nogometnih reprezentacija obvezno stoji grb nogometnog saveza, u ovom slučaju HNS-a, malo tko ima grb države, no na velikim natjecanjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret.

Tako su Luka Modrić i društvo sve četiri utakmice igrali s pogrešnim državnom grbom, i nitko to nije primijetio! Inače, grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a, pišu Sportske novosti.

Da zanimljivost bude veća, Česi i Škoti su na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španjolci nisu ni imali

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x