Published On: Sri, lip 8th, 2022

HNS SE NADA: Nadamo se da su ovo zadnje odluke OHR-a

Nametanje bilo kakvih odluka, ili bilo kakvo korištenje Bonnske ovlasti, posebno donesena odluka gospodina Christiana Schmidta o financiranju izbora, govori nam da se poništava suverenitet države Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HNS-a kažu da BiH nametanjem odluka stranaca neće postati ni funkcionalnija ni demokratičnija država.

“Jednoglasna odluka Vijeća ministara BiH, kao službenog, legalnog i legitimnog tijela, za koju su glasali svi ministri u Vijeću ministara te usvojili nacrt proračuna, nejasnom intervencijom visokog predstavnika stavlja se van zakona, odnosno van snage, zbog pritisaka političkog Sarajeva”, priopćeno je.

Hrvatski narodni sabor se od početka zalagao za proces koji će biti u skladu sa svim zakonski previđenim procedurama, što je naš jasno artikuliran stav utemeljen na vladavini zakona. Također, kako kažu, nije točno da nema novca za izbore. Onog trenutka kada se usvoji proračun, cijeli iznos za izbore će biti pokriven.

“Pozivamo OHR da preuzme svu odgovornost za ovaj čin, kao i da ubuduće donosi sve Odluke, ako nam već Vijeće ministara kao institucija nije potrebna”, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, Europska komisija je službeno kao jedan od prioritetnih uvjeta navela gašenje Ureda visokog predstavnika kroz sljedeće razdoblje, i upravo to, jedan je od ključnih zadataka novog Visokog predstavnika, gospodina Schmidta.


Hrvatski narodni sabor neće više podržavati alibi politiku u BiH.

“Jednako tako, iskreno se nadamo kako su ovo zadnje odluke donesene preko Ureda visokog predstavnika i Bonskih ovlasti. Inače, ovo će biti samo predigra onoga što možemo očekivati nakon izbora”, dodaje HNS I poručujem da se moramo prestati s ovakvom praksom koja nanosi ogromnu štetu Bosni i Hercegovini i njenoj budućnosti kao i EU perspektivi.

“Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja izvaninstitucionalnog djelovanja pojedincima, strankama, pa ni Uredu visokog predstavnika. Upozoravamo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke”,navodi se u priopćenju HNS-a BiH./HMS/

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gost
Gost
2 mjeseci prije

Sprema se nešto što se zove Otvoreni Balkan sa Srbijom na čelu. Dakle, nešto kao Jugoslavija ponovo. Hrvati u BiH postaju neprijatelji broj 1 Bošnjacima. Ne vjerujte Srbima, ni Dodiku. Ovdje će Turska i Srbija uzeti prevlast. Čeka se da se Hrvati isele ili stope sa tom pričom. Hrvatski političari neka spuste loptu. Ovo je njihova zemlja, naša zemlja, želimo živjeti zajedno. Neka Bošnjaci pokažu svoje prave namjere EU. Mi smo Zapadnjaci, nemojte da Hrvatima Erdoganovci i Srbi podmeću Ruse. Samo fino, budite finiji od Bošnjaka koji kao hoće zajednički život, a ustvari im smetaju Hrvati.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Premlako, opet. Reci mu glasno i jasno- donio je odluku izvan svojih ovlaštenja. Dosta ponižavanja i tutorstva stranih diplomata. Nadaš se da neće više, ma hajte molim vas, kome prosipati više finjake. Bobu bob, popu pop.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

ko, oni,… ahahahahahahaha?!?!
ništa nisi do sada naučio????
pretužno da je tako.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Kuš pot,urice, bavi se respiratorima.

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Tako je .

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

ha, vidi im skupih odijela!
tako i priliči demokrre.tenski izabranoj demokratskoj avangardi
“molećive” vjerske zajednice komunista hdz-a.
bravo braćo, samo odlučno-cendravo!!
svi smo uz vas!

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Samo se nastavite nadati.🤣
Uzepeovci se kockali i izgubili.
Milanovic ih uvjerio da su jaki.🤣

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

sve ćete vi to jednom opet srebrenično iskihati,… bujrum se veselite.

sami
sami
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

ili mozda vukovarom i mozda i vise

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Rudari imaju riječ pothure.

Stranput
Stranput
2 mjeseci prije

Ovaj Covic samo pise pisma i prosvjeduje Pa daj nesto jako napravite plisani lavovi!!!!!!

Kiseljak
Kiseljak
2 mjeseci prije

Samo tebe nek ne dira ti si čovke naj bolji uspio si sto niko nije aferim kapa do poda.

Last edited 2 mjeseci prije by Kiseljak