Published On: Pet, lis 11th, 2019

HNS BiH: Napadi “političkog Sarajeva” na dužnosnike RH prikriveni su pokušaji udaljavanja BiH od euroatlantske budućnosti

-Novi pokušaji destabilizacije bilateralnih odnosa s Republikom Hrvatskom destruktivna su retorika političkog Sarajeva, koje neutemeljenim napadima i lažnim navodima nastoji profitirati od izazivanja kaosa i netrpeljivosti, priopćeno je iz HNS-a BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz HNS-a navode da za razliku od međunarodnih partnera bošnjačkog političkog tijela koji sustavno narušavaju temeljna ljudska prava, demokratska načela i vladavinu zakona, Republika Hrvatska ozbiljan je europski partner i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine.

– Kao najistaknutiji zagovaratelj integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO savez, Republika Hrvatska i hrvatski politički dužnosnici dokazali su predanost stabilnosti, socio-ekonomskom napretku, političkom dijalogu i miru BiH, navedeno je u priopćenju.

Naglašavaju i činjenicu da su lažni navodi o narušavanju suvereniteta BiH instrument narušavanja dobrosusjedskih odnosa kako bi se Bosnu i Hercegovinu udaljilo od euroatlantske budućnosti.

“Apsurdno je da upravo bošnjačko političko tijelo, koje svoju vanjskopolitičku strategiju temelji na bilateralnim provokacijama, zabrinjavaju tkz. izjave koje ne doprinose poboljšanju dobrosusjedskih odnosa. Sve češći istupi političkog Sarajeva zabrinjavajuća su praksa propagiranja nestabilnosti što ukazuje na nepoštovanje i nepoznavanje žitelja Bosne i Hercegovine koji u svojoj domovini, umjesto zapaljive retorike i pokušaja izazivanja nemira, žele mir, stabilnost, suradnju i napredak”, stoji u priopćenju te se dodaje:

-Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom političkom angažmanu predano doprinosi ostvarenju ciljeva za koje se Bosna i Hercegovina samostalno opredijelila, ustrajno podižući pitanja koja doprinose razvoju i stabilnosti BiH na najviše instance međunarodnih razgovora – priopćeno je.

HNS BiH podsjeća da je regionalna suradnja ključni koncept u približavanju regije Zapadnog Balkana konsolidiranom putu ka miru i prosperitetu, koji se ne smije teretiti poticanjem zapaljive retorike i netrpeljivosti protiv partnera koji doprinose strateškim ciljevima Bosne i Hercegovine./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare