Published On: Čet, pro 16th, 2021

HNS BiH: Bošnjačke stranke najavljenim napuštanjem pregovora dovode u pitanje budućnost BiH

Bošnjačka unitaristička ideologija utemeljena na diskriminaciji i nametanju političkih predstavnika ne može se izdići iz svojih uskogrudnih i diskriminirajućih postavki, a kako bi izgradili zajedničku domovinu – državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih stanovnika ove države.

U okolnostima najveće političke krize kada je dijalog stranaka u Federaciji BiH u završnoj fazi i kada smo nadomak potpunog stabiliziranja, nakon zastoja državnih institucija od strane srpskog političkog vodstva, dovodi se u pitanje i funkcioniranje federalnih institucija od strane bošnjačke političke vlasti.

Naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice sada imaju kristalno jasnu sliku tko, zašto i kakvim metodama zadržavanja statusa quo želi ostvariti svoje velikobošnjačke ideologije i zbog čega izlaze iz cjelokupne priče.

Hrvatski politički predstavnici okupljeni u Hrvatski narodni sabor ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive Bosne i Hercegovine. Jednako važno, još jednaput ističemo kako ne odustajemo ni od borbe za Ustavom zajamčenih prava i ravnopravnosti sva tri naroda u BiH. Naš stav je jasan, precizan i nepromjenjiv.

Pregovori s konačnim dogovorom o svim otvorenim pitanjima nemaju alternativu. Reforma izbornog zakonodavstva mora imati konačni epilog i održivo rješenje gdje će biti stvoreni uvjeti za normalan suživot sva tri naroda i svih stanovnika u BiH, bez diskriminacije i političke majorizacije.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Jack
Jack
7 mjeseci prije

Medjunarodna zajednica na celu sa SAD polako vec dize ruke od BiH. Nedolazak na pregovore jasna je poruka da sad svako moze da radi sta hoce u BiH. Pogotovo nakon sto je postalo jasno da su muslimani uzrok problema zato je i izostala podrska istima kakvoj smo svjedocili ranijih godina. Izetbegovic je pred medjunarodnim zvanicnicima koji su bili svjedoci u Mostaru potpisao legitimno predstavljanje, a sad pred istima je pogazio sta je potpisao. Amerikanci su time shvatili s kim su imali posla i da s muslimanima nema dogovora. Odbacice ih kao i Afganistance.

Last edited 7 mjeseci prije by Jack
Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Šta ti kažeš na ovo?  Jack
7 mjeseci prije

I ja sam za ravnopravnost svih građana.Slobodu izbora ubiranje koga zelim bez obzira na nacionalni prefiks.

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Ja neznam ko izmislja podjele. Prvo svi znamo da postoje dva jezika odnosno jedan jezik i dva pisma, Srpsko-Hrvatski sa cirilicom i latinicom kao dva pisma. Ko je izmislijo taj neki Bosanski? Sve sto hrvati traze to vam smeta a ovamo izmisljate neke jezike i neke nove nazive (Bosnjaci kao na primjer) i to vam nesmeta to smatrate demokratskim pravom.
Zelite ko fol da pravite zajednicku drzavu a u stvari bi ona takva bila da samo jednoj naciji odgovara e to nemoze.
Neznam da li ste svjesni da ce doci do raspada te nase BiH ako se sve nacije u njoj nebudu dobro osjecale.
Mi Hrvati smo tolerantan narod i mnogo smo toga popustili i dali ali se je doslo do kraja, ta elasticnos sa nase strane je toliko zategnuta da samo sto nije pukla. Pa sad vi razmislite o tome

Nadimak
Nadimak
7 mjeseci prije

Odgovor je jasan. Da su ostali u Jugoslaviji, morali bi zajedno sa JNA izvesti agresiju na Hrvatsku, Crnu goru, Makedoniju, Kosovo. Slovenija se vec bila izvukla. I na takav nacin bi postali agresorski narod i agresorska zemlja. A JNA, sa čitavom BiH na svojoj strani pregazila bi Hrvatsku.
To sto je Milosevic nudio Aliji, nije bilo zabadava.
Ne znam samo kome jos to nije jasno.
Dat ćemo vam to,to,to, vi cete sa nama u rat.
Ne hvala. Alija je spasio prije svega Hrvatsku. Uništio BiH, ali joj je spasio obraz, pa danas BiH nije agresorska zemlja. Bošnjaci nisu gebozidasi. A Hrvatska se lijepo zahvalila pocinivsi Uuzepe

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nadimak
7 mjeseci prije

Pa i tako ste izveli agresiju. Rasim Delic vam je bio nacelnik generalstaba, a ranije direktno pod komandom Ratka Mladica napadao Zadar i pocinio brojne zlocine.

Marko
Marko
Šta ti kažeš na ovo?  Nadimak
7 mjeseci prije

Atif Dudaković u jesen 1991 kod Zadra podnosi raport svom zapovjedniku Ratku Mladicu. Generale samo recite gonimo u . do Trsta. U 11 mjesecu pred pad Vukovara zlocinac arkan hvali multietnicnost svoje zlocinacke jedinice na nacin da se hvali svojim vjernim zamjenikom Izetom Nanicem koji se iskazao u “oslobodjenju srpske zemlje”. Dok Hrvati krvavo ginu 91 i u travnju i svibnju 92 i na prostorima BiH protiv JNA i cetnika, nacelnik opcine centar Sarajevo Ajandzic na yutelu prijeti da ce za svakog vojnika jna razoriti dio Sarajeva. Kosovci i srpski spijuni koji u tzv arm bih ulaze u 8 mj 92 u opkoljeni grad Halilovic,Muslimovic dolaze sa zadatkom izazivanja rata sa Hrvatima i uz put odaju informacije cetnicima s brda o svakoj akciji deblokade. S istim ciljem u Mostar dolazi Pasalic Arif. Cak su i svoje izdavali bez pardona, tako gine 100 vojnika te armije u podvelezju kad su poslati cetnicima na klanje, razmjena ilijas,vogosca za Srebrenicu.Milosevic na Tudjmana salje 3 zrakoplova koji napadaju Banske dvore i samo pukom srećom Franjo prezivljava dok u punom jeku rata Alija kao ratni zarobljenik biva oslobodjen za 12 sati i to u vrijeme dok Srbi genocidisu muslimane doslovce u cijeloj BiH srpskom agentu ne pada mi to malo vlasi sa glave.Svi tenkovi jna su u jesen 91 bez problema uz cvijeće i hranu prosli “bosnjackim” tada muslimanskim gradovima a Hrvati su bacali tijela i bombe na Sirokom na takve.

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Da vidimo koje će sankcije USA da poduzme protiv opstruiranata dogovora oko Izbornog zakona u BiH.
Amerika je očigledno tigar od papira, na petrodolarskim injekcijama, kojih se ne želi odreći.
Upravo zbog toga njihova administracija koja je već zasrala u Afganistanu ne smije ružno niti pogledati bošnjake- muslimane u BiH.
Srbi zbog ruske poleđine su nedodirljivi, muslimani su radi amerike nedodirljivi, a Hrvati, hm….use i u svoje kljuse.
Zato i izgledamo kao najkilaviji u cijeloj BiH prići.