Published On: Uto, lip 22nd, 2021
#3rd |

HKD Napredak u Ljubuškom upriličio koncert povodom Svjetskog dana glazbe

Ljubuški – 22. lipnja 2021. – Vrijeme je ovo kada glazbenici širom svijeta u svojim gradovima izlaze na trgove i druge otvorene prostore proslavljajući umjetnost sviranja i pjevanja, a tako je bilo i u ponedjeljak večer Ljubuškom.

Na glavnom gradskom trgu publika je konačno mogla uživala u dobroj glazbi i lijepoj pjesmi koju su im pružili band Osnovne glazbene škole Ljubuški “Rockplay, band Srednje glazbene škole Ljubuški “Little Bambie Groove” i jazz kvartet Napretkove podružnice Ljubuški “Birdland”.

Prvo su nastupili osnovci Glazbene škole, pjesmom „Fix you“ od Coldplaya, a nakon toga su zaredali s još nekoliko hitova, a nakon njih, svoje glazbeno umijeće prikazali je bend
srednjoškolaca glazbene škole. Kruna glazbene večeri bio je dugo očekivani nastup Jazz kvarteta Birdland u sastavu Ivana Šaravanja, Josip Bošnjak, Marko Jakovljević i Mario Brkić.

Oni su izveli niz jazz i blues skladbi, a koncert su zatvorili izvedbom instrumentalne jazz-
fusion skladbe “Spain” u čast legendarnog pijanista i kompozitora Chick Coree koji je
preminuo početkom ove godine.

Ovaj koncert organizirala je ljubuška podružnica HKD Napredak na čelu s predsjednicom Ivanom Barišić, a gosti na koncertu bili su i gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić, a u ime Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka,vdopredsjednik.

HKD Napredak Podružnica Ljubuški

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x