Published On: Sri, pro 3rd, 2014

Hill: Onemogućite da ISIL prenese terorizam u BiH

Zubac je ‘ključni lider i saveznik u borbi protiv terorizma’, rekao je američki diplomat čija 
je Vlada zajedno s FBI-jem i ICITAP-om organizirala radionicu o borbi protiv terorizma

Otpravnik poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholas Hill pozvao je u utorak predstavnike agencije za provedbu zakona u BiH da onemoguće pripadnike Islamske države (ISIL) da se terorističke aktivnosti prenesu na Bosnu i Hercegovinu.

“Vi, pripadnici agencija za provedbu zakona, imate zadatak osigurati da se aktivnosti koje se provode u ime ISIL-a na Srednjem istoku ne prenesu ovdje u BiH, bilo protiv američkih, europskih ili bosanskohercegovačkih institucija i građana”, rekao je otpravnik poslova američkog Veleposlanstva.

Otpravnik Hill je održao govor na otvaranju dvodnevne radionice naziva ‘Borci na stranim ratištima’ koja se, u organizaciji američkog FBI-ja i programa ICITAP-a, održava u sjedištu državne policijske agencije BiH (SIPA) u Istočnom Sarajevu. Američki diplomat je pri tome pohvalio sveukupne napore koje je BiH uložila u borbi protiv terorizma, a ravnatelja SIPA-e Gorana Zupca ocijenio ključnim liderom i saveznikom u borbi protiv terorizma. Radionicu u sjedištu SIPA-e nazvao je prigodom da se zajedničkom suradnjom pristupi rješavanju problema stranih boraca koji se vraćaju u BiH. Ravnatelj Goran Zubac ocijenio je kako je borba protiv terorizma jedan je od glavnih prioriteta u radu SIPA-e te najavio odlučnu i beskompromisnu borbu.

Predavanja će tijekom dva dana održavanja okruglog stola držati stručnjaci FBI-ja i domaći stručnjaci u oblasti borbe protiv terorizma.

vecernji.ba