Published On: Pon, ruj 9th, 2013

Heroin zaplijenjen u Turskoj ipak bio namijenjen bh tržištu

Od zaprimanja obavijesti nadležnih organa o zapljeni 717 kilograma heroina u Turskoj, koji je, prema navodima tamošnjih medija, trebao završiti u Bosni i Hercegovini,

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) poduzima sve potrebne radnje radi provjere ovih informacija, a već su saslušane određene osobe koje su mogu dovesti u vezu sa predmetnom pošiljkom, potvrđeno je za Dnevni avaz iz ove agencije.

– Pod nadzorom Tužiteljstva BiH, SIPA već obavlja informativne razgovore s odgovornim osobama u pravnim subjektima, nakon čega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen kompletan izvještaj – rekla je za Avaz Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e.

Podsjećamo, turski carinici su 1. kolovoza na prijelazu Hamzabejli-Lesovo, na granici između Turske i Bugarske, zaplijenili rekordnih 717,694 kilograma heroina, a droga je otkrivena u kamionu hrvatskih registracija, koji je za BiH prevozio perilice i televizore. Radi se o do sada najvećoj zapljeni droge na turskim graničnim prijelazima.

Uhićeni hrvatski državljanin čiji su inicijali D. N. prevozio je u kamionu drogu raspoređenu u 1.400 paketića, koja je pronađena tijekom rutinske kontrole, a čija je vrijednost 20 milijuna eura.

Inače, kako je potvrđeno za Avaz iz policijskih izvora, kod uhićenog hrvatskog državljanina pronađena je carinska deklaracija na kojoj je jasno pisalo da su se perilice trebale izvesti u BiH.