Published On: Sub, velj 5th, 2022

Hercegu zahvalili za potporu razvoju medicine

Herceg je naglasio kako društvo mora biti posebno osjetljivo kada govorimo o zdravstvenoj i svakom drugom obliku skrbi za naše najmlađe…

”Zahvala predsjedniku Hercegu na ukupnoj potpori razvitku medicine i zdravstvenoga sustava u regiji”, objavljeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije nakon što je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio predsjednicu Udruge za perinatalnu medicinu u BiH dr. sc. Vajdanu Tomić i tajnika Udruge Alisu Džebo.

Tema razgovora, navodi se, bilo je ”upoznavanje prvoga čovjeka izvršne vlasti u HNŽ-u s djelovanjem ove liječničke udruge sa sjedištem u Mostaru koja okuplja liječnike s prostora cijele BiH čija je uža specijalnost perinatalna medicina i srodne joj medicinske grane”.

”Naš je cilj promovirati znanost perinatalne medicine, kako bismo postigli višu razinu tjelesnoga i mentalnoga zdravlja žena, majki i njihove djece poboljšanjem kakvoće pružanja usluga perinatalne skrbi u BiH. Djelujemo u smjeru poboljšavanja nastavnih standarda u struci, predlaganja smjernica i standardiziranja mjerila za reviziju, procjenu i kliničku njegu u perinatalnoj medicini, poticanja suradnje između različitih disciplina zainteresiranih za perinatalnu skrb kako unutar BiH tako i na međunarodnoj razini. Tu je bitno naglasiti da smo članicom i Europske i Svjetske udruge za perinatalnu medicinu, a u pripremnoj smo etapi organiziranja velikoga Kongresa s međunarodnim sudjelovanjem koji će biti održan u Mostaru u uskoj suradnji naše Udruge, SKB-a Mostar, Sveučilišta u Mostaru i drugih naših medicinskih i znanstvenih centara iz više gradova s prostora cijele BiH”, pojasnila je dr. Tomić.

Herceg je naglasio kako društvo mora biti posebno osjetljivo kada govorimo o zdravstvenoj i svakom drugom obliku skrbi za naše najmlađe, osobito kada govorimo o uvjetima i okolnostima skrbi za trudnice, majke i njihovu novorođenčad.

”Naša je dužnost i obveza maksimalno pomoći razvoju zdravstvenoga sustava, što radimo kontinuirano i u više smjerova. Tako ćemo, u skladu s mogućnostima, pomoći i rad Udruge za perinatalnu medicinu, konkretno i kroz organizaciju Kongresa koji će u Mostaru osigurati neprocjenjivu razmjenu iskustava i spoznaja, što će svakako ostaviti pozitivan trag u daljnjemu razvitku naše središnje bolničke ustanove kojoj gravitiraju čak tri županije”, komentirao je Herceg.

”Dr. Tomić je, kao dugogodišnja predstojnica Klinike za ginekologiju i porodiljstvo Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dekanica Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, iskoristila prigodu osobito zahvaliti Hercegu i Vladi HNŽ-a na preuzimanju cjelokupnih kreditnih obveza za izgradnju i opremanje nove Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar u vrijednosti od 19,2 milijuna KM”, navela je Vlada HNŽ-a u priopćenju za javnost.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ovdje nema nikoga a ja mislio da pitam ovce oće li BITI izbornog za Legitimnog i od trećeg ali ne prsta od Dode i do malog od BAKETA