Published On: Ned, ruj 4th, 2016

HERCEGOVINA U PLAMENU Požar dugačak 40 kilometara ugrožava naselja, Trebinje u dimu

Požar čije je linija duga 40 kilometara ugrožava više naselja i sela nedaleko Trebinja u istočnoj Hercegovini, a gasiteljima probleme stvara snažan vjetar.
Kako su izvijestili iz vatrogasne postrojbe u Trebinju tijekom noći vatrogasci su zajedno s mještanima branili sela Trebijovi i Aljetići, dok su helikopteri oružanih snaga BiH gasili vatrenu stihiju kod odašiljača na brdu Leotaru. Četvorica gasitelja primljena su na hitnu pomoć zbog problema s disanjem, dok je dim tijekom noći obavio Trebinje.
Drugi kraj požara raširio se prema naselju Jasen, dok su gasitelji tijekom noći sprječavali da se vatra ne proširi prema uzvišenju Gorici.
Trenutačno se požar širi prema naselju Grkavci zbog čega je glavnina gasitelja upućena na ovo područje. Iz Vatrogasne postrojbe u Trebinju ističu kako se stalno pojavljuju novi požari, te se sumnja da su neki podmetnuti.

Tagovi

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>